Audi A4: Zekering benzinepomp slaat door van Audi A4

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Ik ben in het bezit van een Audi A4 1997 1.8T. Hier springt regelmatig de zekering eruit van de benzinepomp.
Het is heel raar, er is geen touw aan vast te knopen of het met koude of warme motor gebeurd.
Bij de garage zeggen ze dat de kabel nagelopen moet worden op breuk. Maar volgens mij zit daar niet het probleem in. (maarja wie ben ik om dat te zeggen)

Wat me wel opvalt is dat er veel druk op de benzinetank staat. Deze hoor je sissen vanuit de benzinedop. Het lijkt wel of de druk te groot wordt!!!

Nu ben ik geen monteur dus ik hoop dat iemand mij opweg kan helpen zodat ik geen onnodige kosten hoef te maken.

Alvat bedankt.

evanseventer

Geplaatst door evanseventer (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het kunnen een paar oorzaken hebben dat de zekering kapot gaat.

Een kabelbreuk / kortsluiting is mogelijk, ook kan de pomp zwaar draaien zodat deze het probleem veroorzaakt, ik neem aan dat de juiste zekering erin zit ?

Gr Stefan

evanseventer (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reageren, ik hoor de pomp inderdaad zwaar draaien. 2 jaar geleden is er een nieuwe pomp in gegaan. Wat ik wel raar vindt is de druk in de tank. Je hoort echt een continue sissend geluid uit de tankdop komen. Kan het zijn dat er ergens een ontluchting niet goed is!!!!

Hans4040 (320) PRO, 13 jaar geleden

dat sissen is niet de druk in de tank, maar een vacuum...de tankbeluchting zal verstopt zitten.
Daardoor gaat de pomp zwaar draaien en knalt de zkering eruit...denk ik.
probeer het eens zonder tankdop.

mvg,
Hans

evanseventer (0), 13 jaar geleden

O, ok bedankt voor de tip. Ga ik zeker even doen zonder een dop rond te rijden. Kan dit ook het probleem zijn van de zekering die er dan uitklapt? En weetje waar die tankontluchting zit?

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

sissen in de tank komt meestal door het magneetklepje dat in het rubber beugeltje boven op het luchtfilterhuis is gemonteerd, blijft in open stand vast zitten. remedie is vervangen.

testen geen probleem, ffe de slang die aan dit klepje zit afknijpen. Sist hij niet meer weet je waar je het zoeken moet.

zekering die klapt kan!! ook komen door een doorgesleten plek in de kabelboom van de brandstofinjectors. Toevallig laatst eentje gehad... Worden bij de meeste vw/s en audi's over het zelfde relais en zekering gevoed als de brandstofpomp.

Bobbie42 (0), 13 jaar geleden

Bij de tankdop heb je ook een klein gaatje voor de ontluchting waar vaak vuil in gaat zitten heb ik ook gehad met mijn a4. ook het sissen.
Heb uiteindelijk een gaatje in me tankdop geboord en probleem was verholpen.

evanseventer (0), 13 jaar geleden

Iedereen bedankt voor de reacties. Inmiddels is er een nieuwe kabel getrokken, het probleem heeft zich niet meer voorgedaan. Gistermiddag stond ik wel een paar keer stil, de auto sloeg af in een bocht. Ik hoorde echt heel hard sissend/zuigend geluid uit de tankdop komen. Als je de tankdop losdraaid dan hoor je de auto beter stationair lopen. Dus ik heb gisteren en vandaag met mijn tankdop half vast/los gereden en het probleem heeft zich niet meer voorgedaan.
Toch nog even het advies wat gegeven was opgevolgd en de magnetische regelklep die op het luchtfilterhuis zit vervangen. Voor € 10,- bij Coen Donkers in Veghel. Het sissen heb ik niet meer gehoord. Laten we hopen dat het is opgelost.

Iedereen bedankt voor z'n hulp:)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.