BMW 3-Serie: 316i motor wordt te heet waterpomp????

Bouwjaar: 1995

Vandaag de thermostaat van mijn bmw 316i uit 1995 vervangen zonder resultaat.De onderste slang bij de radiateur blijft koud en de bovenste slang wordt heet verder heb ik gekeken met een tuinslang of de radiateur mooi doorspoelt en ook in het motorblok deze spoelen beide mooi door.Nu vermoedt ik dat het dus de waterpomp is die het niet meer doet.

Kan iemand mij uitleggen hoe ik deze kan vervangen en hoe de miltiriem los moet.Is dit klusje te doen voor een handige amateur of moet dit in de garage gebeuren.

Alvast bedankt................

derijk

Geplaatst door derijk (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 18 jaar geleden

hallo jan..

de waterpomp zelf is makkelijk te vervangen..verwijder de multierien d.m.v. de spanner los te maken..draai de fan eraf of de 4 boutjes van de poulie indien je de visco niet los krijgt!

waterpomp zelf zit ook met 4 boutjes vast..

voor het jezelf wat makkelijker te maken kun je ook even de radiator verwijderen,is een kleine moeite en je hebt meer plaats voor er beter bij te komen!

zie ook :

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?...

succes..

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.