BMW 3-Serie: 316i stotterende motor als ik licht gas geef

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 116pk

Goedendag leden,

Heb hier een bmw 316i van 2004 1.8 benzine met stotterende motor,km-stand 174000.
Motor stottert alleen als ik 2/3 x intrap achter elkaar en los laat,na 2 seconde loopt motor weer normaal ook tijdens t rijden hoge/lage snelheid geen probleem hij stottert alleen als ik 2/3 x intrap .
Luchtmassa sensor,klopsensor,injectoren,elektrische ontsteking zijn vervangen maar niet geholpen bij het uitlezen geeft geen storing aan.

Automonteur denk aan stotterkleppen zijn verstopt en die moeten vervangen.

Iemand ervaring hiermee ? Alle tips zijn welkom.

Alvast bedankt voor jullie hulp en reacties.
gr armn

power79arm

Geplaatst door power79arm (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Freude_am_Fahren (0), 10 jaar geleden

In dit geval zijn 'stotterkleppen' wél heel toepasselijk, maar de monteur zal toch echt de (hydralische) klepstoters bedoeld hebben. Als die niet naar behoren werken maakt de motor een tikkend geluid boven in de cylinderkop.

Kijkend naar de reeds vervangen onderdelen, zal nu wellicht het brandstoffilter de eerstvolgende kandidaat-veroorzaker van de klacht zijn. Als dat niet eerder gebeurd is, is vervanging daarvan zeker op z'n plaats.
Doet een nieuw brandstoffilter de klacht niet verdwijnen, dan is misschien de brandstofpomp aan z'n laatste km's bezig.
Vóórdat deze vervangen wordt, is het verstandig het brandstofsysteem een schoonmaakbeurt te geven: Gooi een fles Forté door (ongeveer) een halve tank brandstof. Lichte vervuiling van de brandstofdruk-regelklep, die bij de beschreven klacht ook een rol kan spelen, wordt met de Forté-spoeling ook aangepakt. Een vervuilde carterventilatie-klep kan een rol spelen. Die moet met de hand worden schoongemaakt.

Mochten de klepstoters onterecht zijn weggelaten in de beschrijving van de klacht (én in mijn remedie tot hier aan toe), dan heeft Forté voor de schoonmaak daarvan een flush-middel dat aan de motorolie dient te worden toegevoegd, vlak voor een olieverversing. Dit flush-middel maakt een vast zittende terugslagklep los en doet verstoppingen in de (kleine) oliekanaaltjes verdwijnen van de niet meer (als ze geluid gaan maken tenminste) zelfstellende klepstoters.

dylane36forlife (0), 10 jaar geleden

Hallo ik zou ff je brandstof pomp verangen mocht je het probleem nog niet hebben opgelost
Als die verstopt is en je geeft vol gas vult ie het roulet niet krijg je stoter problemen

Ben geen exper maar had zelfde met mij 316i coupe e36 1995

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.