BMW 3-Serie: nokkenas sensor

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: N47

auto is al rijden plots stilgevallen en niet meer terug op gang te krijgen.
uitgelezen en foutmelding nokkenassensor .
wie weet die sensor zitten , kan dat ding maar niet vinden .heeft die er wel een ,lees dat er nogal verwarring is bij diagnose apparaten tussen nokkenas en krukas sensoren met de meldingen .
is uitgelezen met Hella Guthmann apparaat.
E91 100 KW 2000 cc is van eind 2007 maar zou uitvoering 2008 zijn ??

Luc6672

Geplaatst door Luc6672 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Einstein Brain (0) PRO, 10 jaar geleden

Nokkenassensor zit achteraan op kleppendeksel, ongeveer ter hoogte van de 4de injector. Voor je nokkenassensor vervangt, controleer eerst of de nokkenas meedraait als krukas draait .Ik vrees dat de distributieketting gebroken is !!

Luc6672 (0) PRO, 10 jaar geleden

Hallo hartelijk dank voor de zeer snelle reactie , maar helaas blijkt U gelijk te hebben .
ik had die sensor ook op het oog maar als ik de stekker eraf haalde gaf mijn Guthmann " gasklep actuator " daarom twijfelde ik. U hebt hier dus blijkbaar veel ervaring mee , kunt U iets zeggen over toestand kleppen in dit geval ? , er zijn ook 2 kettingen zie ik op de afbeelding ,onder en boven ,
ik heb nagenoeg geen hervaring met BMW , lijkt mij een niet gemakkelijke klus ? is dit te doen of moet ge daar enig hervaring en tools voor hebben .

Einstein Brain (0) PRO, 10 jaar geleden

Meestal zijn minstens de kleppen geplooid en als je pech hebt is de hele motor om zeep, heb echter ook al 2 maal, enkel de tandwielen, kettingen ,geleiders, en kettingspanner vervangen, en de motor daarna terug perfect draaide .Het hangt er vanaf onder welke omstandigheden de distributieketting gebroken is: draaiend op ralenti, op volle snelheid, bij het uitbollen, stand nokkenassen op het moment dat ketting breekt .Om de distributiekettingen te vervangen moet al zeker de versnellingsbak, kleppendeksel en het distributiedeksel achteraan op de motor gedemonteerd worden. Om de distributie af te stellen heb je wel speciaal gereedschap nodig!! Als de wagen altijd bij een BMW dealer onderhouden geweest is, zou ik toch eerst eens informeren voor garantie of toch minstens een tussenkomst van BMW. Hoeveel KM heeft de wagen??

Luc6672 (0) PRO, 10 jaar geleden

Na veel gepalaber met BMW wou men toch een tussenkomst doen bij BMW voor een neiuwemotor maar die moest dan daar wel gemonteerd worden , wat voor ons niet interesssant was
verder wegen verlies van vertrouwen in voertuig beslist om de wagen zo van de hand te doen . = is verkocht met defecte motor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.