BMW 3-Serie: [320D, E46] Electrische deuren weigeren af en toe

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Mijn auto heeft 4 electrisch met afstandsbediening te openen deuren. Het is een 320D executive dus met standaard BMW alarm.

Nu is het zo dat de auto -geheel willekeurig- zich soms niet laat openen. De deuren weigeren dan open te gaan. De kofferbak gaat wel open met de afstandsbediening.

De auto reageert wel op het dichtdoen via de afstandsbediening, de knopjes gaan naar beneden, alles. Alleen open wil hij af en toe niet meer. De knopjes komen dan niet naar boven maar je hoort wel 'dat ie wil' zeg maar. Er gebeurd alleen niets.

Zelfs niet als ik in de auto zit en het dan met de afstandsbediening of de centrale vergrendelings knop op het concole van de auto zelf probeer. Dicht wel, open niet.

Wel kan ik de auto openmaken door gewoon de sleutel in de deur te stoppen.

Kan iemand me hiermee helpen? Ik heb 2 afstandsbedieningen, maakt niets uit. Ook heb ik al nieuwe batterijen geprobeerd.

Ik hoop dat iemand me verder kan helpen, vast erg bedankt!

Jan4901

Geplaatst door Jan4901 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

lijkt me een ZKE (basismodule) die defect is

Jan4901 (0), 18 jaar geleden

Hallo Arnold,

Bedankt voor je antwoord.

Ik heb in de tussentijd flink wat kosten aan mijn auto gehad (nieuwe katalysator door lek elders in de uitlaat, een onverlaat die mijn gehele motorkap en zijschermen tot op het metaal heeft ondergekrast e.d.) dus heb me er even niet meer
mee bezig gehouden.

Ik heb a.d.v. jouw advies gezocht op die ZKE module via google; deze zit achter mijn dashboard kastje, is grijs van kleur en heeft er 3 stekkers op zitten, heb ik dit goed?

Ik zal dit kastje sowieso eens loshalen, kijken of ik misschien bij het installeren van de bluetooth carkit de stekkers per ongeluk iets los heb gemaakt.

Nog erg bedankt voor het antwoord!

Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.