BMW 3-Serie: 325 TD Start niet of nauwelijks koud

Bouwjaar: 1993

Mijn 325 TD automaat start bijna tot helemaal niet bij een koude motor. Ben al bij de dealer geweest maar dat was een prijzige onderneming zeker met een vervangende auto. Zij hebben de opvoerpomp vervangen en probleem blijft bestaan.

Zelf zat ik nu te denken dat het of de brandstof druk of de gloeibougies moeten zijn. Als het de brandstofdruk is dan zou een terugslagklep helpen, maar als het de gloeibougies zijn hoe controleer ik dat zonder speciale apparatuur en wat heb ik daar dan voor nodig?

BVD

C. Verwijs

Geplaatst door C. Verwijs (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kunt ze controleren door ze eruit te draaien en er stroom op te zetten. Zo kun je zien of ze goed gloeien. Ik heb in het verleden al wel eens een terugslagklep gemonteerd, dat werkte prima, maar ik weet niet of dat nodig zou moeten zijn na montage van een nieuwe opvoerpomp.

yassine (0), 18 jaar geleden

he dat probeel had ik ook precies met mijn vorige 325td. Maar om de boegies er uit te halen is veel werk zitten op een moeilijk bereikbare plaats zoals je misschien al weet. Maar wat je kan proberen is, om s'morgens gewoon diesel in brandstofcilder(filter) te doen(met fes ofzo) en dan heel ffies laten en dan kijken of de auto goed in 1 keer start. want bij mij hadden ze ook een terugslagklep geplaats( goedkoopste en makklijkste oplossing)

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Ben je nog iets wijzer geworden??

C. Verwijs (0), 18 jaar geleden

ja dat probleem is uiteindelijk opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.