BMW 3-Serie: tik in TDS motor en nokkenas gebroken ??????

Bouwjaar: 1996

Wegens een tikkend geluid in het achterste gedeelte van de motor (hoorbaar van af 4e cil. tot 6e), zijn de klepstotters vervangen, alle 12.(zo'n geluid was het).
Bij het demonteren van de vacuumpomp bleek dat deze helemaal uitgeslagen was, en dus ook iets lawaai maakte.
Na vervangen stotters nokkenas gemonteerd, KNAP ding in 3 stukken, blijkt dat ze bij bmw een hulp stuk monteren die de stotters naar beneden drukt.
Andere nokkenas en vacuumpomp gevonden op sloop, zelf hulp stuk gemaakt en nokkenas met succes gemonteerd, alles afgebouwd en starten maar.
Motor loopt mooi stil, maar na 1 minuut kwam die TIK weer terug, div. malen veel gas gegeven maar tik blijft, Als je onder de auto luisterd hoor je in de uitlaat de tik heel duidelijk, maar geen idee wat het kan zijn, want motor loopt perfect en rookt niet.
Eigenaar rijd weg, 10 km verderop een KNAL en motor uit.....nokkenas weer doormidden ??!! maar nu tussen de 1e en 2e brugstuk (vanaf distributie).
Nu moet de kop er af om de KROMME kleppen te vervangen, maar willen graag weten waar we op moeten letten ivm de "oude tik".
Zou het een losse voorkamer kunnen zijn(als bmw die heeft), of een kantellende zuiger...??
We zijn erg benieuwd of iemand een soort gelijk probleem heeft gehad, en een tip kan geven.Het betreft een BMW E36 TOURING TDS 240.000 KM '96
Bedankt voor de reactie's..

Stephan11139

Geplaatst door Stephan11139 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je al aan een te lage oliedruk gedacht?

Hans

Stephan11139 (0), 18 jaar geleden

Hallo Hans, ik was vergeten te vertellen dat de auto gekocht is met ongeveer 210.00 km, en toen was de tik al een beetje te horen, dus ik ga er van uit dat de olie druk goed is,teminstezo goed dat hij er al 30.000 km mee gereden heeft.
Tik is wel is minder geweest met andere olie, of een toevoeging voor klepstoters, maar na een paar 100km's was het weer duidelijk te horen.
Dat je het goed door de uitlaat kunt horen (net naast de v-bak) vind ik wel heel raar..en het is een constante tik die met je toeren tal meegaat, bij hogere toerentalen is het weg (voor het gehoor).
Blijft vreemd,Groeten STephan.

roykejanssen (0), 18 jaar geleden

bikendlager?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.