BMW 3-Serie: 325TDS gaat uit zichzelf gasgeven 'LEVENSGEVAARLIJK'

Bouwjaar: 1996

Wagen start en rijdt heel normaal tot men een snelheid heeft van ongeveer 40km/h,in om het even welke versnelling.
Bij deze snelheid begint de wagen plots te versnellen zonder dat men op het gaspedaal duwt,als men op dit ogenblik het koppelingspedaal indrukt of de versnellingsbak in neutraal zet loopt het toerental op tot 4 á 5000,meermaals intrappen van het gaspedaal om het toerental naar omlaag te krijgen haalt niets uit.
Als enige oplossing om het toerental terug naar omlaag te krijgen is de wagen afremmen tot de snelheid gezakt is tot onder 40km/h,op dat ogenblik zakt het toerental onmiddellijk naar leegloop toerental en reageert de motor heel normaal op gasgeven en kan men terug normaal vertrekken tot 40km/h.
Kan iemand me in de goede richting helpen om dit probleem op te lossen,Patrick.

demonne

Geplaatst door demonne (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Maarten6799 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zit er cruise control op de auto? Deze schakeld namelijk in vanaf 40 km/u. Lijkt wel of dat die van het padje is als die erop zit.

demonne (0) PRO, 18 jaar geleden

Maarten,die zit er inderdaad op,kan ik die uitschakelen om dit te testen of moet hij uitgelezen worden.

Maarten6799 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je de motorkap openmaakt dan zie je aan de gasklep 2 gaskabels zitten. Een loopt naar het tussenschot ergens onder de rembekrachtiger door naar het gaspedaal en de andere loopt naar een stelmotortje. Zit waarschijnlijk net voor de linker veerpoot bovenop de wielkast. Daar zit een stekker op die je los kan halen. Als je die eraf haalt dan kan de cruisecontrol niet meer werken. Wanneer je de storing niet meer hebt is de stuureenheid kapot. Volgens mij zit die naast de DDE module.

Succes, Maarten

demonne (0) PRO, 18 jaar geleden

Maarten,sorry maar ik heb me van jaartal vergist het is geen '94 maar een '96 en dan klopt de uitleg van de gaskabels niet meer natuurlijk mijn verontschuldigingen hiervoor,heb je voor model'96 ook een oplossing,Patrick.

mark7275 (0), 18 jaar geleden

blijft het knopje van de crousecontrol niet hangen?

demonne (0) PRO, 18 jaar geleden

Mark,ik heb de stekker van het bevel al uitgetrokken maar hij blijft het doen,moet waarschijnlijk nog wat verder zoeken.

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk een defect in het elab-ventiel, die zit gemonteerd op de hoge brandstofpomp.
Kan je de wagen uitlezen,

demonne (0) PRO, 18 jaar geleden

Davy,morgen ga ik de wagen uitlezen en hopen dat we wat vinden

demonne (0) PRO, 18 jaar geleden

Probleem is van de baan,na een telefoontje met de dealer wist deze onmiddellijk wat het probleem was,er stond een reserve wiel op met een andere omtrek namelijk 205 65R15 de drie andere wielen waren 185 65R15 (klant was vergeten te vertellen dat hij plat gevallen was juist voor de problemen begonnen)en dan doet de ASC zijn werk en gaat de wagen versnellen na uitschakelen van de ASC was het probleem opgelost,heb dan toch maar de lekke band die in de koffer lag gemaakt en alles is weer normaal,Patrick.

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Alé, das opgelost, die klanten toch hé

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.