BMW 3-Serie: 328i M52 uitvallen bij terug stantionair lopen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2800

Hallo heren,

Mijn BMW start perfect, rijd gewoon zoals die hoort, geen vermogen verlies of iets dergelijks.
Maar tijdens het rijden als ik de koppeling intrap en hij moet dan stationair gaan lopen schommelt hij 1 x of 2 x en dan valt hij uit.
Iemand enige idee ? (contact van luchtmassameter al schoon gemaakt)
Dit gebeurt eens in de zoveel maanden dan heeft hij er zolang hij draait last van en later is dat weer weg vaak de volgende dag pas als hij compleet is afgekoeld en blijft het weg voor weken.

Groetjes
N

Nordschleifer

Geplaatst door Nordschleifer (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MJ (0) PRO, 12 jaar geleden

Misschien een vervuild slecht kontakt van de stationair regelaar onder de inlaat? Of de luchtschoep in het inwendige blijft hangen.

Nordschleifer (0), 12 jaar geleden

Hallo heren,

Ter info: probleem is opgelost.

Heb alles tot aan de gasklephuis gedemonteerd en gereinigd met chemische schoonmaakspray (kwam veel vuiligheid af).. 1 van de vacuum slangen vertoonde een heel klein spleetje bij de aansluiting op de rubbere bocht. (tussen luchtmassameter en het gasklephuis) deze heb ik met een klein stukje ducktape gedicht. stukje gereden om te testen en geen problemen verders.. hopelijk blijft het zo ;-)

bedankt voor de input!

Groetjes
N

MJ (0) PRO, 12 jaar geleden

IMHO is zwarte siliconenkit (bouwmarkt) beter om een afdichting te krijgen, tape laat vaak weer los. Tja, luchtlekken kunnen hardnekkig zijn. Ik had last van varierend toerental tijdens het opwarmen dat bleek door een klein vuilbobbeltje op een lastige plaats, vlakbij de gasklepas te komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.