BMW 5-Serie: 525 D. Probleem tijdens starten, motor slaat niet aan.

Bouwjaar: 2005

Hallo,

Ik heb sinds gisteren problemen om mijn auto (BMW 525D Touring bj.5-2000) te starten.
Ik heb alle tijd probleemloos kunnen rijden tot de auto gisteren niet meer wilde starten. Je hoort de startmotor wel draaien maar de motor slaat niet aan.
Daarna de ANWB gebeld en die hebben de sleutel met kontaktspray behandeld waarna de auto meteen starte.
Vanochtend had ik weer hetzelfde probleem, maar deze keer kreeg ik hem niet aan de praat, ook niet met een behandeling met kontaktspray.

Wie weet wat dit kan zijn? Het lijkt wel alsof de startblokkering erop blijft zitten.

Andre323

Geplaatst door Andre323 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan inderdaad startblokkering zijn. In je contactslot zit een antenne die de code uit de contactsleutel leest. Geen code - dan niet starten. Nu kan de sleutel defect zijn of de antenne. Probeer eens je reservesleutel. Werkt die wel is het de sleutel. Anders is het de antenne.

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

als het in het EWS zou zitten zou de startmotor ook niet rondraaien

Andre323 (0), 18 jaar geleden

Hey alle problemen zijn opgelost.

Ik had het verhaal niet helemaal goed verteld (ik had waarschijnlijk ook niet goed geluisterd naar mijn vriendin hoe het verhaal precies was)
De ANWB had de auto weer aan de praat gekregen door te sprayen ergens onder de motorkap, een soort Pilot spray o.i.d. Hierdoor kon de auto weer gestart worden, waarna rijden geen probleem is.
Ze hadden er wel bij gezegd dat we de auto de volgende dag niet meer zou starten. We hebben de auto aan de computer gehangen en daaruit bleek dat het mogelijk iets te maken zou hebben met de brandstofpomp of de verstuivers. Nou, het laatste was het geval. 3 van de 6 verstuivers waren defect. We hebben ze allemaal laten vervangen (duur geintje) en de auto loopt weer als een zonnetje (ook zuiniger trouwens).



Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.