BMW 5-Serie: Ruitenwissers haperen

Bouwjaar: 1997

Vandaag bleven plotseling de ruitenwissers stilstaan.
De zekeringen gecontroleerd maar deze zijn allen in tact.
De bladen omhoog gedaan en met lichte hulp gingen de wissers weer op en neer. Op het moment dat de bladen weer op de ruit staan kan de motor het niet meer trekken. Tevens stopt de motor niet meer in de eindstand maar blijft op ca. 3/4 op de voorruit stilstaan.
ik heb gelezen dat dit aan het dubbele ruitenwisser relais kan liggen of aan de ruitenwisser motor. Iemand een idee wat het kan zijn en weet iemand waar het ruitenwisser relais zit.
BVD Theo

Theokroes

Geplaatst door Theokroes (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Michiel7811 (0), 18 jaar geleden

Heb weleens hetzelfde gehad. Bij mij lag het aan frictie door roest in het scharnier van de wisser. Waar de ruitenwisser aan de auto zit dus. Deze frictie ontstond door roest. Wanneer je de verbinding tussen wisser en motor loshaalt dan zouden de wissers soepel moeten kunnen bewegen. Dit zou je eens kunnen controleren. Ik herinner me dat het bij mij een soort glijlagertje was waarin een vetgeultje zat. Door jaren van contact met ruitensproeiervloeistof was al het vet weg en was de boel een beetje vastgeroest.

M

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

kan ook zijn dat het moertje waarmee de arm op de wissermotor zit, losgelopen is. Hierdoor kunnen de tandjes op de ruitewissermotor de arm niet meer meenemen. Sjaak.

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

9 van de 10 keer is het de motor doordat deze nat geweest is

Theokroes (0), 18 jaar geleden

Het is volgens mij inderdaad vocht geweest, ik heb de ruitenwisserunit eruit gehaald. De waterafvoergaatjes zaten dicht. Motor los gemaakt maar hier was eigenlijk niets bijzonders aan te zien. Alles schoongemaakt en gesmeerd en vervolgens weer gemonteerd op de juiste beginstand.
Alles doet het nu weer en hopelijk is hiermee het probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.