BMW : 525D 120kw DL91: Batterij loopt plots leeg

Dag ieder,
We hebben probleem met klant zijn wagen, een 4-tal maand geleden belde die op toen ie met lege accu stond. Gaan depanneren, klant wilde niet meer sukkelen en vroeg nieuwe batterij. Gemonteerd... klant rijdt 2 maand, plots terug lege batterij... gaan uitmeten, alternator werkt, geen lekstroom... . Batterij opgeladen...vandaag terug van dat... terug platte batterij, wagen wordt dagelijks gebruikt ook voor voldoende lange afstanden... het is een full option (met gps - tv - ...)
Er moet dus op ongelijkmatige tijdstippen een serieuze stroomafnemer zijn... wie weet raadt - wat hadden jullie reeds voor ? Alle hulp is welkom !
Mvg
Steven

stevendochy

Geplaatst door stevendochy (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

ZIT ER EEN TREKHAAK ONDER? KYK EENS IN DE STEKKER DOOS.DOOR OXIDATIE KAN ER KORT SLUITING OF LEKSTROOM ONTSTAAN

stevendochy (0) PRO, 18 jaar geleden

neen er zit geen trekhaak onder...
trouwens anders zouden de zekeringen wel springen vermoed ik ?

C. (0), 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem met een 320D van 2001. Heb nu 3 weken lang de zekeringen van de airco en kachel automatisch uit laten schakelen en dacht de storingsbron gevonden te hebben. Helaas vandaag was de (nieuwe accu) geheel leeg.
Wie weet raad ?

marcel6952 (0) PRO, 18 jaar geleden

kachelweerstand????

C. (0), 18 jaar geleden

Zit de kachel weerstand achter een van de zekeringen, zodat ik die tijdelijk automatiche met een relais uit kan schakelen. Ik heb het electrische schema maar kan de kachel weerstand hier niet op vinden ?. Waar is de kachel weerstand precies voor ?

fabrice2995 (0), 18 jaar geleden

dit is ook al overkomen bij een kameraad van mij,die heeft een 525i full option. dit komt daar al die elecktronica die in de wagen zit,radio,telefoon,tv,....,die constant stroom vragen. nu heeft hij da ook af en toe dat de accu leeg is. een heeft die ook geen nachtverwarming? daar licht het ook meestal aan dat de pomp blijft draaien,daar zijn we ook achter gekomen bij zijn wagen die sloeg niet meer af.

groetjes,

fabrice

dupl-u-1719-5dd14889e7e5f+Evo (0) PRO, 18 jaar geleden

Deze auto's beschikken over een systeem dat serieuze stroomverbruikers gaandeweg uitschakeld als er teveel kracht aan de batterij onttrokken wordt.

Dit houdt in dat NORMAALGESPROKEN zaken als navi,tel enz , die bij andere wagens wel voor stroomverlies zorgen, bij dit type auto geen problemen kunnen opleveren voor eventuele drainage van de batterij.

Ik neem aan dat het een auto is van na bj 2000?

Lekstroom komt ook nog weleens voor bij het kleine zaklampje dat in het dashboardkastje zit!

C. (0), 18 jaar geleden

Het kan bij mijn 320D van 2001 bijna geen lekstroom zijn. De accu is binne 8 uur geheel leeg. Er moet een stroomverbruiker van minimaal 5A in het geding zijn. Sinds 1 week schakel ik nu de voeding van de telefoon en de navi met een extra relais, bedient door het contact. Afwachten maar weer.

W. van Zelst (0) PRO, 17 jaar geleden

Heb probleem deze week ook gehad met 318i e46. Bleek de originele CD speler te zijn, achteringebowd.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

meet nu nog eens of je lekspanning hebt!

moet haas wel als de battery zo snel leeg is!

zo moet je toch achter de verbruiker zien te komen.

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW Overig of stel zelf een nieuwe vraag.