BMW E39 528i: 528I slaat af na warmloopfase

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine

Bij koude motor start deze normaal en rijd normaal, zogauw de motor op temperatuur is gaat deze inhouden en komt niet boven 3000 tpm.
Vlak hierna valt de motor stil en wil niet meer starten.

Enige wat opvalt is dat de inlaatluchttemp. rond de 50 graden aangeeft maar dat is bij stationair gemeten na paar minuten dus zou kunnen kloppen, en de nokkenaspositiesensor geeft -25% aan maar motor loopt wel normaal en alle overige waarden zijn normaal.
Er treden wel steeds twee storingen op nadat de motor afslaat in de lambdasondes maar dat lijkt me gevolg van verkeerde regeling voordat motor afslaat.
Geen vocht in regelapparaat, geen lekkage in inlaattraject gevonden.
Bobines vonken allemaal niet als klacht optreed, wel voedingsspanning aanwezig. Worden ook niet aangestuurd.

Twee weken geleden thermostaathuis vervangen i.v.m. lekkage hierbij is nokkenaspositiesensor kabel los geweest dus dat was m'n eerste verdachte maar weerstandwaardes komen overeen, heb momenteel geen scope ter beschikking helaas.

Mischien iemand soortgelijke ervaring met deze motor of klacht?

Willy12187

Geplaatst door Willy12187 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JordyBema (0) PRO, 15 jaar geleden

Stationair stappen motor ?? . De motor gaat op noodpramma lopen . daardoor komt deze niet hoger als 300 toeren . mvg jordy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.