BMW 325I COUPE E2: ABS storing

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 256S2, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 141

ABS geeft foutcode op rempedaalschakelaar, foutcode 132 (Bosch KTS). het is een systeem Teves MK4. Na vervangen rempedaalschakelaar komt foutcode terug. Soms gelijk na 10 meter rijden, dan weer bij pedaal intrappen en gaat dan branden bij loslaten. Meet op beide schakelaars (oud en nieuw) dezelfde waarden. Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Het is een 4 draads schakelaar. Op 1 aansluiting meet ik 12 volt constant en op 2 en 3 na intrappen pedaal 12 volt. 4e contact meet ik geen spanning. Heb ook geen schema. Lamp gaat aan bij contact aanzetten en daarna uit. Ga je starten, dan zie je ABS lamp even knipperen.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 8 jaar geleden

Ben nog eens aan het zoeken gegaan. Nu kom ik op een forum waar ze het hebben over een sensor in de rembekrachtiger. Onderdeelnummer 34 33 1 182 594
https://www.bmwautodalys.lt/en/catalog/p...

Siem Bijman (140) PRO, 8 jaar geleden

Ik gebruik altijd een schema van Autodata en daar zie ik dat er 2 draden zijn verbonden met de remschakelaar en dat er 2 draden zijn verbonden met een positiesensor.
Ik vermoed dan ook dat deze schakelaar deze beide functies in 1 heeft.
In jouw link naar de onderdelen zie ik geen electrische aansluiting op de bekrachtiger, dus lijkt me dat geen verband houden met de abs storing.
Ik weet dat deze TEVES ook gebruikt werden bij de Opel Vectra en dat daar een relais de oorzaak was van de abs foutmelding. Met de BMW heb ik geen ervaring helaas, maar wellicht kun je dat bij CACTronics wel op de site vinden.

arjankempeneers (0) PRO, 7 jaar geleden

Positiesensor in de rembekrachtiger (naast remvloeistofreservoir) vervangen en probleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.