BMW X1 2016: accu

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Motorcode: B48A20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 141

Mijn accu was leeg en werd door garage met accu oplader met stroomstoot opgeladen. Naar garage gereden en moest nieuwe accu in. Euro 580..Daarna deed de ventilator, de airco de radio het niet meer..terug naar garage. Moest de auto naar een electronica monteur..445 euro want het lag vlgs de garage aan de standkachel ( die ik overigens bijna nooit geruik en zeker niet in de zomer) Ik kreeg een doosje met wat onderdelen met veel draden te zien..ze hadden de standkachel er uit gehaald..zeiden ze...maar mijn stoelverwarming doet het nog steeds..is dit juist, is de standkachel het probleem geweest waardoor ik een lege accu had? of is de stroomstoot de oorzaak van deze ellende en schade aan de electronica?

diendien

Geplaatst door diendien , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X1? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Ehombie PRO, 5 maanden geleden

moeilijk te beoordelen op afstand. had je lekstroom?
Ik hoop dat het nu verholpen is...
wat is je relatie met stoelverwarming en standkachel?

diendien, 5 maanden geleden

Ik weet niet hoe je lekstroom kunt constateren? Ik heb alleen geconstateerd dat direct na vervanging van de accu bepaalde zaken niet meer werkten..de airco, de ventilator, de radio etc..

Ehombie PRO, 5 maanden geleden

een kenmerk is dat je met een lege accu komt te staan omdat een onderdeel/unit van de auto niet uitschakelt, wanneer jij de auto uitzet en op slot doet. Een unit Bijv een radio, standkachel of klimaat unit ...
Wat verder het probleem is/was kan ik niet beoordelen obv de info.

wat evt nog belangrijk is.. hebben ze de nieuwe accu aangemeld in de auto?
wanneer een accu minder capaciteit heeft KAN deze model reeks volgens mij enkele accesoires uitschakelen....maar ik weet niet of dat in jouw geval van toepassing is.

Doet alles het nu? (alleen je standkachel niet neem ik aan)

diendien, 5 maanden geleden

Voor zover ik weet, was alles altijd uit..want ik gebruik de standkachel niet, de airco heb ik wel een keer niet uitgeschakeld bij het uitstappen..hij ging meteen aan toen ik weer een ritje maakte..en ik heb twee keer als ik de auto startte, een melding gekregen dat de motorkap open stond maar dat was niet zo..als ik opnieuw startte, was de melding weg..
de nieuwe accu zal wel aangemeld zijn..hij was nieuw en erg duur..dan neem ik toch aan dat alles het moet doen gewoon...na het bezoek bij de electronika monteur deed alles het weer..wel 445 euro.. ik vind het nogal schimmig..krijg ik een doosje met standkachel onderdelen in de hand gedrukt...die zou de storing hebben veroorzaakt na het vervangen van de accu...maar mijn stoelverwarming doet het gewoon..

Ehombie PRO, 5 maanden geleden

Dan zul je schriftelijk uitleg moeten vragen bij je reperateur....hoe de reparatie tot stand is gekomen.

diendien, 5 maanden geleden

ok dank je wel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X1 of stel zelf een nieuwe vraag.