BMW 5-Serie: accu spontaan leeggetrokken

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 528ia

Lastige vraag, maar misschien weet iemand de oplossing. 14 dagen geleden wil ik de auto starten,......tik tik tik. Chips.... accu leeg.......... accu opgeladen starten en weer lopen. wel vanaf dat moment dat ie niet meer goed stationair loopt.
Ik naar de garage, vraagt de monteur of ik wel eens problemen met de kachel had gehad, en inderdaat ik had enkele weken hiervoor het idee dat de aanjager naar een juiste snelheid aan t "zoeken" was. Conclusie eindtrap van de kachelunit waarschijnlijk kapot en deze zou spontaan de accu kunnen leegtrekken. vervangen dus, zo ook de regelklep van stat. toerental vervangen. Hij liep weer als een zonnetje. Nu had ik van de week weer de pech dat het koelwater niet goed op temp kwam, tot ruim een kwart verder komt die niet. dus nu waarschijnlijk de thermostaat weer kapot. Als klap op de vuur pijl wil ik vanmiddag weg met de auto, is de accu weer helemaal leeg............. zelfs de kofferbak wou niet meer los. Dus met andere auto overgestart. Ongeveer 60 km gereden de rest van de dag geen problemen meer gehad. starten lopen.....
de accu is van maart 2006 (varta) en de dynamo levert voldoende stroom om hem te laden (ik dacht zo uit m'n hoofd ruim 14 volt bij 2500 toeren).
heeft iemand nog een suggestie waar ik (dealer) dit moet zoeken.......

graag jullie advies,

ps laatst had ik ook een keer dat de voorste 2 deuren de centr. vergrendeling t niet deed. Paar keer met de sleutel slot open en dicht en toen deed ie t weer. zou het daar mee te maken kunnen hebben?

Ik begin jammer genoeg er wel een beetje van te balen dat er nu zoveel dingen aan komen.......wil toch graag op m'n bmw tje kunnen vertrouwen.
groet Wilko. BMW 528Ia touring dec 97

dupl-u-21077-5dd149011752f+528iatouring

Geplaatst door dupl-u-21077-5dd149011752f+528iatouring (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hennep (0), 16 jaar geleden

het zou er mee te maken kunnen hebben , gaat het slot van de deur moeilijk open en dicht ? ( meestal bestuurders kant ) anders smeren .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.