BMW 5-Serie: BMW 523i E39 SCHOKKEN VAN MOTOR

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: M52

ik heb hier een 523 i staan die schokt tijdens het rijden ,dit doet hij enkel bij lage toerentallen en constante snelheid ,zodra je gas geeft geen probleem optrekken is geen enkel probleem .
onlangs is de zekering van de brandstofpomp gesprongen deze vervangen en de wagen reed weer maar een dag nadien starte de wagen weer niet meer ,had andere luchtmassameter geprobeerd maar hier lag het niet aan ,bleek de krukassensor zijn die defect was deze vervangen en starte weer normaal
maar nu schokt de wagen
lambda sensor was ook defect 1 vervangen de andere was nog goed .

fouten die hij nu aangeeft is dat de lambdasondes buiten het regelbereik zitten

vandaag de bougies vervangen alsook 1 bobijnkop en bobijn omdat de kop er redelijk slecht uitzag ,maar helaas geen oplossing voor het schokken

wie weet raad ???

izzi

Geplaatst door izzi (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

5serie (0) PRO, 16 jaar geleden

Halo Izzi,

Meet de uitlaatgassen eens, waarschijnlijk is er een laag CO en hoog PPM gehalte. De oorzaak hiervan kan zijn dat valse lucht wordt aangezogen.
Succes Paul

tom bakkertje (0), 16 jaar geleden

beste izzi,

mijn ouders hebben ook een 523 van 1996 en reeds liep de auto slecht stotteren af en toe enzovoort. luchmassameter vervangen hielp ook niet , toen de bobines allemaal maar had ook geen zin. toen hebben we de auto laten uitlezen en bleek dat het vliegsensor het probleem bleek te zijn. na deze vervangen te hebben liep de auto als van ouds. kosten waren rond 80euro.

succes tom

izzi (0) PRO, 16 jaar geleden

klopt dit probleem had hij vorige week deze sensor vervangen en het was beter maar nu schokt hij nog in lage toerental

alvast bedankt voor de reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.