BMW 530d: Accu telkens leeg

Bouwjaar: 2000

Heb deze auto pas gekocht, op t eerste gezicht leek alles ok. 2 dagen na aankoop start de auto niet meer. Met startkabels toch gestart. 4 dagen later weer het zelfde probleem. Waar kan dit aan liggen, zuigt iets mijn accu leeg? (de kans lijkt mij klein, als contact uit staat, dan gaat alles uit). Als het de dynamo zou zijn dan zou het iedere keer moeten gebeuren. Of is gewoon mijn accu toe aan vervanging. Graag hulp.
Bij voorbaat dank

ismail

Geplaatst door ismail (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Misschien is de accu gewoon verrot.
Even door laten meten.
En het bedrijf waar je hem gekocht hebt moet het gewoon repareren.

ismail (0), 18 jaar geleden

Heb hem van een particulier gekocht, dus over garantie kunnen we lang door gaan. Accu is doorgemeten en blijkt dik in orde te zijn.

ismail (0), 18 jaar geleden

Ben vandaag langs de dealer geweest, men had geen tijd om het momenteel uit te lezen. Euromaster heeft de accu doorgemeten, was in orde. Volgens hen was er sprake van een lekstroom. Volgens de dealer zou het weer kunnen zijn door een kapotte kachelweerstand. Zou dit kunnen? Zo ja, waar zit dat ding?

bmwfriekske (0), 18 jaar geleden

als je de pluspool van de baterij losmaakt en daar een ampere meter tussen zet kun je direct zien hoeveel stroomverlies je hebt (let wel op dat je uw portier niet hebt openstaan wand dan brand de binnenverlichting) heb je dan stroomverlies doe je de zekeringkast open en trek zekering nr 1 uit en ga kijken of je nog stroomverlies hebt zoja steek die terug, dan nr 2 enz . . . tot de meter geen verlies meer aangeeft. staat hij op 0. ga dan kijken waar dat die zekering voor dient. probleem gevonden. mvg bart

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

meten bij de min-pool en de lekstroom kun je pas meten als je de auto afsluit en de auto 16 min met rust laat omdat de auto dan pas alle breinen uitschakeld, dit noemt men de slaapmodus.

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

batterij nog goed!!!, eens nazien op achteraf gemonteerde accesoires die stroom nemen,vb carkits, alarmen.
Weerstand chauffage kan blijven blazen.
basismodule defect voor stroomafschakeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.