BMW 3-Serie: Af en toe afslaan zonder duidelijke reden

Bouwjaar: 1991

Hallo,

Ik heb een BMW 318i E36 BJ 1991. Vorige week is mijn auto voor onderhoud bij de dealer geweest, daarna klonk de auto weer als een zonnetje. Hij liep stationair heel slecht, bleek later aan de luchtslang (de grote naar de motor) te liggen. Echter, vanaf afgelopen zaterdag heb ik een probleem met stationair lopen. Hij liep toen helemaal niet meer stationair, 0%, maandag mee teruggeweest naar de dealer. Die heeft een onderdeel (opnieuw) gesmeerd en schoongemaakt, waarna hij ALS hij stationair loopt hij als een zonnetje loopt maar 1 op de 10 keer slaat hij gewoon af. Als ik hem dan weer start loopt ie meteen weer goed stationair.

Ikzelf ben een complete leek op autogebied maar ik heb wel twee vrienden die werkzaam zijn in de autobranche. Ik wil niet steeds met mijn auto naar ze toe gaan en ze het maar zelf laten uitzoeken dus bij deze de vraag, heeft iemand een tip waar het aan zou kunnen liggen?

Het onderdeel wat volgens de dealer vervangen zou moeten worden kost 150 euro, ik weet niet precies hoe het heet maar er gaat een stekker in, 1 luchtslang naar de motor en 1 luchtslang naar de grote luchtslang.

Bedankt alvast :)

smoef

Geplaatst door smoef (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

de stationair -regelaar die defect is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.