BMW Z3: Aftapplugkoelvloeistof op motorblok

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8

Hallo Beemers,

sinds vandaag ben ik in het bezit van een Z3 2.8 en daar wil ik morgen de koelvloeistof van vervangen. Mijn vraag is waar zit de aftapplug op het blok zelf, ook wel vriesdop genaamd? Onderaan de radiator zal wel een kraantje zitten voor het aftappen van de rest.

groet Bert928GT

Bert928GT

Geplaatst door Bert928GT (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW Z3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Eh, vriesdoppen zijn niet bedoeld om koelvloeistof af te tappen. Als je die er uit haalt gaat je dat een hoop geld kosten.
En er zit ook geen kraantje onder aan de radiateur. Gewoon onderste koelwaterslang losmaken en leeg laten lopen, dat is voldoende.
Je weet zeker dat je dit zelf wilt gaan doen?

Bert928GT (0), 14 jaar geleden

Allereerst bedankt voor je antwoord. Mijn vraag is loopt dan ook alles uit het cylinderblok zelf?

Hoezo problemen bij vriesdoppen? Zijn er problemen bij te verwachten? Dan hoor ik dat graag. Ik denk dat de werkwijze de volgende is, aftappen met verwarming open, vullen, zorgvuldig ontluchten en klaar is kees. Bij mijn Porsche 928GT moeten wel van elke cylinderrij de vriesdoppen eraf om echt alles eruit te krijgen.

Groet Bert

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als je het kraantje onder aan de radiator ( expansievat ) los draait,zal 70% eruit lopen..

Ik dacht dat onder het uitlaatspruitstuk,dus op het onderblok,een bout zit voor de kvs uit de motor te laten lopen.

Zie ook :


De vriesdoppen mooi laten zitten,deze zijn hier niet voor gemaakt dan wel bedoelt.

Gr Stefan

Bert928GT (0), 14 jaar geleden

hallo Stefan,

bedankt voor je duidelijke uitleg. Vanmorgen ben ik er gewoon aan begonnen en het wees zich toch nog allemaal vanzelf uit. De blauwe aftapplug zit aan bestuurderskant onderaan de radiateur en de aftapplug op het blok inderdaad tussen de uitlaatbochten aan passagierszijde. Verwarming helemaal open en alles loopt eruit. Voorzichtig en nauwkeurig vullen m.b.v. ontluchtingsventiel bovenop de radiateur. Af en toe een beetje helpen door in de slangen te knijpen en alle lucht is eruit. Daarna gestart en de verwarming deed het goed en nivo gekontroleerd, geen lucht meer aanwezig.

Groet Bert

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Mooi om te horen Bert.

Bedankt voor de feedback!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW Z3 of stel zelf een nieuwe vraag.