BMW 5-Serie: Airbag en gordel indicatie lampje brand maar geen storingen !!!

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 530i

Hallo,

ik heb een probleem met mijn E60. Ik heb een tijdje geleden een software update laten doen waarbij en tal van storingen in de auto zijn gekomen (16 stuks). Ik heb mijn auto noodgedwongen bij een BMW specialist neer gezet om deze storingen te verhelpen.

Er zijn uiteindelijk 2 airbag computers vervangen en de sleep ring van het stuur. De storingen zijn er nu allemaal uit en alles functioneerd weer naar behoren. Het enige rare is dat nu het airbag en gordel indicatie lampje nog altijd blijven branden (gaat ook niet even uit na starten) maar geen storingen aangeven bij uitlezen !!! Dit is gebeurd bij een BMW specialist dus hij heeft de juiste computer om de auto uit te lezen.

Gezien ze erg lang met de auto bezig zijn geweest en het tegen de feestdagen aan liep hebben we afgesproken er een vervolg afspraak voor te maken in het nieuwe jaar omdat hij zo snel geen idee had waardoor dit komt. Wellicht heeft het systeem wel een X aantal starts nodig om het lampje weer uit te laten gaan en natuurlijk kan er nog even verder geinformeerd worden of iemand dit probleem kent en eventueel weet hoe het verholpen kan worden.

Heeft er iemand ervanring met dit euvel?


Groet Chris

Chris en Pat

Geplaatst door Chris en Pat (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Haal de accu polen eens los (5min) en laat hem even ontladen, misschien verhelpt dit je probleem wel aangezien er geen storingen aanwezig zijn.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoeveel en welke computers zijn er uitgelezen voor het airbag-probleem?
Kan best zijn dat er eentje vergeten is en volgens Murphys Law is dat degene met de foutcode.

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Bas_petiet]Haal de accu polen eens los (5min) en laat hem even ontladen, misschien verhelpt dit je probleem wel aangezien er geen storingen aanwezig zijn.[/quote]
Hallo,

Het ontkoppelen van de accu heeft geen resultaat opgeleverd. Bedankt voor je reactie

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=oldford]Hoeveel en welke computers zijn er uitgelezen voor het airbag-probleem?
Kan best zijn dat er eentje vergeten is en volgens Murphys Law is dat degene met de foutcode.[/quote]
Hallo,

het volledige systeem moest storings vrij zijn omdat er iets geprogrammeerd moest worden en dat is niet mogelijk als er storingen in staan. De storingen zijn er uit en het programmeren is ook gelukt maar het airbag lampje brand nog altijd. Let wel, het blijft continu branden zodra het contact aan gaat. Als er echt een storing in zit dan gaat het lampje heel even uit en weer aan wat dus niet het geval is.

Alex218 (0) PRO, 14 jaar geleden

Waar heb je de update laten doen; bij de dealer of een specialist? Kan me niet voorstellen dat het bij de dealer is geweest als ik het zo lees. Omdat ook de storingen zijn opgetreden NA de update heb ik sterk het idee dat er geen onderdelen defect zijn.

Wellicht kan de BMW dealer (of die specialist) je helpen door het terugzetten van de vorige firmware-versie en kan je zo zien of het probleem dan ook weer verdwijnt.

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb laatst ook een e60 gehad met een airbag fout en een brandend lampje. Uit gelezen met een snapon tester gaf hij de crashsensor in de B stijl aan. Heb ik los gehad maar toen niet vervangen.
Ik kon het lampje niet uit krijgen maar heb wel alle foutcodes kunnen reseten volgens de Snapon scanner. Daarna nog een keer uitgelezen door een Bosch scanner en die gaf ook geen fouten aan.
Toch bleef het lampje branden. Naar de BMW dealer geweest en daar laten uitlezen. Die vonden een storing in de bestuurders gordel spanner. Zij hebben hem gereset en het lampje is tot nog toe
uitgebleven.
Ergo. verschillende scanner gaven verschillende fouten maar de dealer was de enigste die ze allemaal uit kon krijgen.

gr Martin.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat is het probleem bij BMW, zij gebruiken niet 1, maar een hand vol ecu's voor de airbag.
Als de tester niet ALLE ecu's kent, dan zul je altijd zien dat de fout zit in die ene ecu die de tester niet kent (Murphys Law).
E60 gebruikt volgens mij 5 ecu's. Dat kan oplopen tot 13! ecu's in de Rolls Royce.

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

het probleem van het airbag lampje is inmiddels nog niet verholpen....

Ik ben er achter gekomen dat er in de auto 2 airbag computers zitten welke beide een chassis nummer van een auto hebben. De chassis numer van deze computers kwamen niet overeen met het chassis nummer van de auto dus heb ik deze laten herschrijven.

Nu geeft mijn test kast deze fout ook niet meer aan maar het airbag lampje en gordel indicatie lampje blijven branden zonder dat er een fout in staat.

Iemand een idee? Misschien een software fout?


Gr Chris

eriks (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo, als je goed leest in de antwoorden die Old Ford geeft, heeft de auto maximaal 7 airbag computers: SGM-SIM (Veiligheids- en gatewaymodule), SBSL (Sateliet B stijl links), SBSR (Sateliet B stijl rechts), TMFA (Deurmodule links), TMFB (Deurmodule rechts), SFZ (Sateliet, voertuigcentrum), SZL (Schakelaar midden stuurkolom). Een beetje up to date scanner kan bij zo'n BMW alle airbag computers in één keer foutcodes lezen van alle airbag computers. Het lijkt er dus op dat je een storing hebt in één van de computers die niet door jouw tester gescand kunnen worden. Ga ander gewoon even bij de dealer langs en laat die een short test doen. (Duurt wel eventjes, ondanks de tekst short....)

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

Als het goed is kan ik met mijn tester (Launch) alles uitlezen en tevens kan ik een "short test" doen die inderdaad niet echt "short" is maar goed.

Volgende week word de auto bij de dealer uitgelezen en wellicht komt daar iets uit...


Ik laat het weten.




[quote=eriks]Hallo, als je goed leest in de antwoorden die Old Ford geeft, heeft de auto maximaal 7 airbag computers: SGM-SIM (Veiligheids- en gatewaymodule), SBSL (Sateliet B stijl links), SBSR (Sateliet B stijl rechts), TMFA (Deurmodule links), TMFB (Deurmodule rechts), SFZ (Sateliet, voertuigcentrum), SZL (Schakelaar midden stuurkolom). Een beetje up to date scanner kan bij zo'n BMW alle airbag computers in één keer foutcodes lezen van alle airbag computers. Het lijkt er dus op dat je een storing hebt in één van de computers die niet door jouw tester gescand kunnen worden. Ga ander gewoon even bij de dealer langs en laat die een short test doen. (Duurt wel eventjes, ondanks de tekst short....)[/quote]

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Zoals ik al in een eerder mailtje aangaf gaat het met zekerheid uitlezen van alle modules niet met alle scanners lukken. Nadat het lampje bij de dealer was uitgezet ging hij na een maand weer branden, heb hem toen uitgelezen met een Delphi scanner en daarmee kon ik wel overal bijkomen en ook gewoon het lampje uitzetten. Deze Delphi scanner had software updates tot halverwege 2007 en werkte prima. Een Bosch KTS met de meest actuele software kon het lampje niet uitkrijgen en gaf gewoon aan dat alles in orde was ondanks dat het airbag lampje gewoon bleef branden.

gr Martin

Chris en Pat (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

het probleem is eindelijk opgelost ! ! !

Ik heb eerst de 2 airbag modules die vervangen waren door een software specialist laten herprogrammeren omdat er in deze modules een chassis nummer van een andere auto stond. Helaas was hier het probleem nog niet mee verholpen.

Vandaag is de auto bij de BMW dealer geweest voor een software update en nu blijft het airbag lampje wel gewoon uit.

Het heeft allemaal lang geduurd en veel geld gekost maar het is nu verholpen gelukkig.

Allen bedankt voor het mee denken.


Groet Chris

Alex218 (0) PRO, 14 jaar geleden

dank voor de terugkoppeling; in ieder geval weer een opgelost probleem!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.