BMW 5-Serie: Km en snelheidsmeter vallen weg

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525TDS

Sinds het is begonnen met dooien (eerste kerstdag) viel na 10 kilometer rijden ineens mn snelheidsmeter op 0 en werden gereden kilometers niet meer geregistreerd. Dit duurde enige tijd en ineens ging het schokkend weer werken. De volgende dag werkte beide vanaf het begin niet en na een kilometer of 10 ging het circus, aanvankelijk schokkend en daarna weer volledig weer werken. Met het uitvallen van de meters werkte de cruisecontrol ook niet. Ik heb dus een BMW 525TDS van halverwege 1996.

FStruijk

Geplaatst door FStruijk (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Waarschijnlijk de sensor in het diff defect die de snelheid aangeeft op de teller..

Zie nr 8 op de foto :

[url=http://img46.imageshack.us/i/97906721.pn...][img]http://img46.imageshack.us/img46/428/979...[/img][/url]

FStruijk (0), 14 jaar geleden

En waar vind ik dit diff? onder de motorkap of bij de achterwielen? Ik moet morgen toch mijn achter remschijven en blokken vervangen, als dit daar in de buurt zit, kan ik het in 1x meenemen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het diff hangt onder de auto, daar waar de cardanas heen loopt, ook lopen de aandrijfassen van de achterwielen erna toe, de sensor kun je niet missen.

Met de sensor verwisselen kun je niet veel mis doen, wel goed opletten dat je niks vergeet te monteren bij de remblok wissel..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.