BMW 5-Serie: Airbaglamp en melding "getriebeelectronic notprogramm"

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: M52 (528i Dubbel vanos)

Van het een op het andere moment is gisteren het airbaglampje gaan branden. Tevens uitval van claxon en cruisecontrol. Het display van de BC knippert. Ook een checkcontrol melding "getriebeelectronic notprogramm". Dit laatste zou een probleem met de automaat indiceren waarbij het noodprogramma gaat draaien. Volgens het instructieboekje schakelt de automaat door toedoen van het noodprogramma dan niet meer in/naar alle versnellingen. De automaat schakelt echter als een zonnetje, zowel in D als in S. Ook de tiptronic schakelt normaal. Indien je wilt claxoneren gaat het airbaglampje zwakker branden en doet de claxon helemaal niets.
Ik heb het idee dat dit een electronische/electrische storing betreft en het niets te maken heeft meet een niet functionerende airbag of automaat.
achtergrondinfo. Vorige week is de accuspanning laag geweest(binnenverlichting te lang laten branden) en is de auto gestart mbv een startaccu. (zo'n draagbaar apparaat). Misschien dat het een verband houdt met het ander. De problemen zijn echter pas een week later ontstaan.
Het betreft een BMW 528I Touring van 1999 met communicatiepakket en alfanumerieke boordcomputer.

Wie heeft er een idee wat dit kan zijn. De gang naar de dealer is de gemakkelijkste maar tevens vaak ook de meest kostbare.

F.Wiegmans

Geplaatst door F.Wiegmans (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mark7242 (0), 17 jaar geleden

Ik ben bang dat je toch even naar de dealer zal moeten om de computer te resetten;ikzelf heb dat een jaar geleden gedaan door gewoon de acupolen los te halen en weer te monteren [Z3 2.8],maar zo te horen heb jij een ernstiger/vervelender probleem.
Comp. uitlezen/resetten is niet zo kostbaar dus toch maar even doen denk ik.

ace2k (0) PRO, 17 jaar geleden

hoe heb je hem overgestart, beide kabels op de accu? zo ja kan zijn dat je computer een tik heeft gehad, zoals mark al zei laten uitlezen en hopen dat het met resetten opgelost is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.