BMW 3-Serie: airbaglichtje blijft branden

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800 tds

mijn airbaglichtje blijft steeds branden .hoe kan ik dat uitschakkelen of hoe komt dit?

mvg alfredo

alfred007

Geplaatst door alfred007 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

Dan is het detectiematje beschadigd in de passagierstoel. Dat komt veel voor doordat er vaak boodschappen ed op de stoel worden gezet. Dan breekt er een weerstandsdraad in het matje.
Met een nieuw matje en een reset van de DME is het lichtje weer uit. Een andere mogelijkheid is geen nieuw matje te monteren maar een stekker met weerstand op de aansluiting te zetten. Ook dan moet het lampje via de DME gereset worden.
Nog een mogelijkheid is het lampje in het dashboard af te koppelen of het lampje via een timer IC even 3 sec te laten branden na het omdraaien van het contactslot.

Overigens is een brandend airbaglampje geen reden tot APK afkeur. Er wordt een reparatieadvies op het rapport vermeld.

Ook blijft de airbag volledig functioneel bij een aanrijding. Het lampje geeft niets anders aan dan dat de passagiersstoel leeg is en dat daardoor die airbag niet moet afgaan bij een botsing.

GJBAutos (0) PRO, 10 jaar geleden

Het lampje brand omdat er een storing in het systeem zit. Zomaar de conclusie trekken dat het dan aan de mat in de stoel zit is wel een beetje kort door de bocht, en de conclusie dat ondanks het lampje de airbag gewoon blijft werken is dan ook een beetje raar.

Gewoon even laten uitlezen, een airbag lampje kan al gaan branden als je een keer een te lege accu hebt gehad. Dan is het gewoon een kwestie van resetten.

gr Martin

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

9 van de 10 keer ligt het aan matje van een oude e36. Verder sluit ik mee aan dat uitlezen het makkelijkst is.

Dat het lampje brand en de airbag gewoon werkt als het passagiermatje kapot is wel logisch. De boodschap van het lampje is: storing ga naar garage.
Het zou erg vreemd zijn als beide airbags worden uitgeschakeld als het lampje brand wegens een defekt matje.
Overigens heeft de bestuurdersstoel geen matje, BMW gaat er vanuit dat er bij een botsing altijd een bestuurder aanwezig is

alfred007 (0), 10 jaar geleden

hallo


idd ik heb onlangs men batterij vervangen
dus ga ik maar eens langs de garage


mvg alfredo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.