BMW 5-Serie: airco

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0

tijdens gebruik van de airco, maakt de koel-fan meer geluid dan normaal en af en toe komt er een soort "gekreun" onder de motorkap vandaan, de koeling is dan in de auto ook beduiden minder. Wanneer de airco uitgeschakeld wordt, is dit weg. Is dit de pomp? of kan dit door de egel veroorzaakt worden?

TJOO

Geplaatst door TJOO (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

leecoupe (0), 16 jaar geleden

wat veel mensen vergeten of niet weten is dat, je de airco elk jaar moet laten controleren. als er te weinig gas in het
systeem zit werkt hij namelijk ook minder.

in het gas zit ook het smeermiddel voor de aircopomp. te weinig gas te weinig smeermiddel en de pomp loopt kapot.

een pomp kost al snel € 400

Vex (0) PRO, 16 jaar geleden

voorste elektrische ventilater waarvan lagers uitlopen, na een tijd draait die helemaal niet meer en gaat airco pomp stuk, heb ik ook al gehad met bmw en audi

TJOO (0), 16 jaar geleden

@ Leecoupe: ik heb 2 weken geleden het gas laten vervangen, ik dacht eerst dat dat het probleem was aangezien de koeling aanzienlijk minder werd. Dit heeft alleen het probleem niet opgelost. was trouwens ook niet nodig, er kwam ruim 500 gr uit en ging maar 740 gr in.

@ Vex: kan deze ventilator ook dit geluid maken en de koeling beinvloeden? mijn garage stelt voor eerst de "egel" te vervangen.

Ik weet er echt te weing van en zal waarschijnlijk het advies van de garage opvolgen. Zal natuurlijk jullie tips wel meenemen.

bedankt

Vex (0) PRO, 16 jaar geleden

werkt de airco alleen minder op stationair toerental? en aan rode licht of in stad dan is dit zeker elektrische fan

TJOO (0), 16 jaar geleden

@ Vex: Nee ook tijdens het rijden helaas.... heb een gebruitke pomp gevonden, gekocht en wordt deze week vervangen, kijken of het helpt.

dank voor de reakties !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.