BMW 3-Serie: Airco hapert

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Ik heb problemen met mijn Airco. Wanneer ik de Airco aanzet wordt de compressor herhaaldelijk in- en uitgeschakeld. Na het inschakelen hoor je hem "koelen" en dan wordt de pomp weer uitgezet. Dit gaat zo oneindig door. Ik heb de Airco als systeem al helemaal laten controleren op vulling ( TYPE FREON ) Pers- en zuigdruk zijn allemaal ok. Heb zelfs het hele systeem leeg laten pompen, oude freon afgevoerd en op de gram af laten vullen, maar probleem niet opgelost.

Na controle bij de garage zijn er een aantal fouten uit de airco computer gehaald, maar ook dit mocht niet baten.

Wie kan mij nog verder helpen ??

markvandenheuvel

Geplaatst door markvandenheuvel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

Heb je climatronic?

markvandenheuvel (0), 17 jaar geleden

Ja.

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

De climatronic regelt helemaal zelf of ie de airco-compressor nodig heeft, het is dus heel normaal dat ie hem dan inschakelt en dan weer uit. Alleen als je hem op 16 graden zet zal ie waarschijnlijk langer ingeschakeld blijven.

markvandenheuvel (0), 17 jaar geleden

Dat is het hem nu, welke temperatuur ik ook instel, zelfs afgelopen week bij 25 graden en airco op 16 graden, hij blijft in- en uitschakelen. Ik vindt het ook zo raar dat de manier en tijden van in- en uitschakelen zo regelmatig zijn. Je kunt er haast de klok op gelijk zetten.
Na inschakelen hoor je de verdamper werken en enkele seconden later slaat de pomp uit. Weer een 10-tal seconden later pomp aan en ga zo maar door.

Zit er een vorstbeveiliging in de verdamper die misschien defect is en dat bij het minste of geringte koeling de voeler denkt dat de verdamper bevroren is en hierdoor de pomp uitschakelt. Wanneer er dan weer binnenlucht langs komt warmt de voeler een paar graden op en kan de pomp weer aan ??

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

is jouw climatronic paneel niet kapot of een storing, dat is nl. ook heel de regelunit van zowel de kachel, kachelkleppen en de airco.

markvandenheuvel (0), 17 jaar geleden

voor zover ze bij de garage hebben controleren is de regelunit ok

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

als je geen mogelijkheid hebt om een andere unit te proberen zou ik nog even aankijken of het goed blijft werken. Ik weet helaas ook geen andere optie.

markvandenheuvel (0), 17 jaar geleden

Ik ga in ieder geval proberen de voelers te controleren, en anders gaat hij volgende week naar BMW duitsland waar ze de hele auto resetten

In ieder geval bedankt voor je reactie

stahlgrau (0), 17 jaar geleden

Hou "ons" dan maar op de hoogte ivm dit probleem. Ik heb ook een climatronic (320d '99) en deze doet net hetzelfde, om de zoveel tijd schakelt de compressor even aan en uit, en bij de dealer zegt men mij dat dit perfect normaal is....?? Ik heb er geen last van , maar zou wel willen weten hoe het dan zit.

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

Stahlgrau,

Toch zeg ik dat het normaal is, mijn 5 doet het ook. De climatronic regelt alles zelf, hij meet de binnentemp., de buitentemp en zelfs de koelwatertemp. Op het moment dat ie meet dat de temperatuur aan het verlopen is schakelt ie de airco compressor in tot de desgewenste temperatuur weer bereikt is, zo doet ie dat constant. De gewone normale airco's schakelen de compessor in en laten deze altijd draaien met als gevolg, pk verlies en een hoger brandstof verbruik.

stahlgrau (0), 17 jaar geleden

Ok bedankt BMWWillem.

De hoofdmonteur bij BMW vertelde mij toen toch ook dat dit eigen is aan het systeem, dus perfect normaal. Hier maak ik mij dan bij deze geen zorgen meer over.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.