BMW E36 (325i Cabrio): Altijd vocht in koplampen, wie weet raad?

Bouwjaar: 1993

Als ik mijn BMW een apar dagen niet gebruikt heb, met regenachtig weer, dan komt er altijd vocht in de koplampen.
Ik begreep dat dit een algemene kwaal is van de E36, maar een oplossing heb ik nog niet gevonden.
Ik heb de voorste glazen gedeeltes al eens opnieuw goed dichtgekit en de pakking van de 2 kunststof delen goed schoongemaakt, ingevet en weer in elkaar gezet. Dit alles zonder al te veel resultaat. Wie weet raad?

Groeten,

Gijs

geiz

Geplaatst door geiz (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

Gijs..

heb dit zelfde probleem ook..

maar ik denk dat dit vocht komt door een soort opening in de unit..misschien komt het wel binnen via waar de lamp in zit..heb verder ook geen idee hoe dit te verhelpen is..alleen jammer van de reflectors in de lamp..

Wie heeft de Gouden Tip ?

Stefan

Santa (0), 18 jaar geleden

Tja, dit probleem is al heel oud....
De oplossing waarschijnlijk ook. Wanneer je een gaatje boort onderin het lamphuis, heb je kans dat je van het probleem af bent. De theorie is als volgt: nadat de de lampen helemaal droog gemaakt hebt en opnieuw ingekit hebt, gaat het eventjes goed.
Maar dan.... Waarschijnlijk komt dit vocht binnen doordat tijdens het branden van het licht de temperatuur in het lamphuis stijgt. Er ontstaat een soort overdruk. Deze druk zoekt een weg naar buiten. Tot zover nog geen probleem. Wanneer de lichten nu weer uitgeschakeld worden en de temperatuur dus snel daalt, koelt de verwarmde lucht weer af en "krimpt". Zoals we allemaal weten zet warme lucht n.l. uit. Doordat de lucht nu krimpt, ontstaat er een vacuum in het lamphuis en zo wordt er dus lucht van buiten naar binnen gezogen met vochtvorming als gevolg. Een heel klein gaatje zou al voldoende moeten zijn om dit vacuum op te heffen. Ik weet, het is theorie en ik geef er geen garantie op, maar soms zijn de oplossingen simpeler dan men denkt.... Ik had dit probleem namelijk in de jaren 80 ook al met de B-Ascona en B-Manta....

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt juiste oplossing

geiz (0), 18 jaar geleden

Maar naar ik me kon herinneren toen ik de lampen uit elkaar gehaald had, zitten er ventilatie sleuven in. Ik zal het nog eens goed bestuderen.

Santa (0), 18 jaar geleden

Kijk dan maar eens of het inderdaad ventilatiesleuven zijn en zo ja, of ze wel open zijn...

stefan84 (0), 18 jaar geleden

heb het zelfs met nieuwe angel-eyes koplampen!

eigenlijk mag je dat toch niet verwachten bij nieuw spul!

maar moet er maar mee leren leven,ze zijn inmiddels al meer dan een half jaar oud en ben er pas laat achter gekomen omdat ik ze van de zomer had aangeschaft en aangezien het toen goed weer was zag ik het vocht ook niet..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.