BMW 3-serie 1989: auto met Gemini alarm wilt niet meer starten

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18 4 E1, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 82

Beste allemaal,

Vanmiddag was ik bezig met mijn bmw 318 en er zit een Gemini 1024 alarm op dmv een schakelaartje.

Alleen dit schakelaartje zat onder mijn asbak en naar mijn idee aangesloten op de draadjes van de sigarettenaansteker (deze had namelijk geen stroom in de sigarettenaansteker). Dus ik had de 4 kabeltjes losgemaakt van het schakelaartje en wilde de plus en de min aansluiten op de sigarettenaansteker, omdat ik toch niets met dat alarm had.

Maar ik hield perongeluk de min en de plus tegen elkaar en er was kortsluiting. Dus ik keek gelijk naar de zekeringendoos voor onder de motorkap en niks aan de hand. Dus ik neem aan dat er iets in de Gemini (computertje?) kortsluiting is gekomen want mijn auto wilt nu ook niet meer starten. Dit computertje zit onder mijn dashboard alleen ik heb er zelf niet zoveel verstand van en zou als dat makkelijker is gewoon het alarm van mijn auto afslopen. Maar dan moet ik wel weten waar die startonderbreker precies zit.

Ik heb zelf niet heel veel verstand van die auto-alarmsystemen en hoop dat jullie mij kunnen helpen wat handig en verstandig is om te doen om dit probleem op te lossen. Elke tip is welkom!! (zie de foto's)(ook het instructieboekje zit erbij)

Groetjes Arjan

henkiespenkie3056889

Geplaatst door henkiespenkie3056889 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1565) PRO, 3 maanden geleden

Op Google kun je niets vinden ?

    Loop de hele avond al het internet af te struinen zonder succes helaas😔 - henkiespenkie3056889 (0), 3 maanden geleden

calypsod54 (0), 3 maanden geleden

Op foto 3 is een relais zichtbaar. Dat onderbreekt de zwart/gele kabel, die van contactslot naar de startmotor gaat. Deze kabels gewoon door verbinden en de auto zou weer moeten starten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.