BMW 3-Serie: auto starten na 2.5 jaar stilstaan

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5l 24 v

Ik heb een vraagje ,ik wil eerdaags een bmw 325i 24v van aprl 1991 weer de weg op zien te krijgen,auto staat nu al 2,5 jaar gestald en geschorst.Nu is mijn vraag of ik hem gewoon kan starten of dat ik eerst bijvoorbeeld olie door de cilinders zou moeten laten lopen ivm miss roestvorming vanwege het lange stilstaan en niet meer te hebben gestart e.d.AUto staat wel in ondergrondse parkeergarage met airco,s en heeft voldoende ventileermogelijkheden.Iemand hier miss bekend mee?

BVD vr gr Norman

norm325i

Geplaatst door norm325i (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

norm325i (0), 13 jaar geleden

Enne rest me gelijk een volgende vraag,welke substantie olie kan ik het best voor dit motorblok gebruiken,en welk merk,dacht dat deze motoren het best rijden en klinken op full synthetische olie.

GR Norman

MJ (0) PRO, 13 jaar geleden

Olie moet smeren en dat doe je met gewone 5W40, in een motor die 20 jaar oud is is een full syntheet een slechte keuze. Bovendien heb je meer kans op lekke pakkingen met die moderne, dunne olie.
Oude benzine weggooien, daarin zittten allerlei ongewenste stoffen. En check alle (rem)leidingen
en rubbers op poreusheid incl. de banden.
Veel roest zal er niet inzitten en komt geen verse lucht in de cilinders tijdens het stilstaan. Evt vervang je de olie en het filter een keer extra.

norm325i (0), 13 jaar geleden

ok,goed dat ik dat weet,daar was ik nog niet helemaal zeker van namelijk ,had er eerder al verschillende/afwijkende verhalen van gehoord.
Ja zal zeker overgebleven benzine weggooien en de rest checkken,dat was ik sowiezo wel al van plan zeker na zo lang stilstaan, alles ff goed nalopen en zonodig vervangen.
Uiteraard met nieuwe apk maar ook grote servicebeurt dat kan ook vast geen kwaad.

Thanks voor de snelle reactie en goede tips!!
Gr Norman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.