BMW 3-Serie: auto stuitert over hobbels - silentblocks versleten!?

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: m40 316i

Hallo,

Heb het volgende probleem: mijn 316i (e30 tweede type) stuitert nogal als ik over hobbels ga. Vooral rechtsachter lijkt het helemaal nergens op. De schokbrekers zijn volgens mij nog in orde, nu heb ik wel eens gehoord dat het de silentblocks kunnen zijn... Iemand enig idee wat het vervangen van die dingen kost?

Alvast bedankt!

dupl-u-29693-5dd14a56a0782+Berg

Geplaatst door dupl-u-29693-5dd14a56a0782+Berg (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nordschleifer (0), 16 jaar geleden

Als je harde klappen hoor als over een drempel rijd / slecht wegdek of als je in een versnelling zit zonder gaf te geven en weer gaf geef en een klap hoor zou het je silentblocks zijn.

Vervangen steek je wel veel tijd in om ze uit te branden en nieuwe rubbers terug in te persen.. en dan is het nog de vraag of het allemaal wel makelijk loskomt..
Maar een andere alternatief wat ze ook toepassen is van onder en boven aan de silentblocks nieuwe rubbers tussen steken (kan van uitlaatophanging zijn of een andere op maat) dan is het probleem ook verholpen..

co3deron (0), 16 jaar geleden

Ik denk toch dat het je schokbrekers zijn. Ik heb het laatst ook dat ik niet al te snel een flauwe bocht meer kon nemen en ook bij het weg rijden werd je in je stoel geworpen. Verder reed hij goed. Toch maar de schokberekers achter vervangen en hij rijdt nu als nieuw. Ik kan nu weer messcherpe bochten maken op hoge snelheid en ik krigt geen duw meer in mijn rug als ik optrek. Soms lijken de schokbrekers nog goed, maar ze zijn het eigelijk niet meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.