BMW 3-Serie: vraagje ivm onderdruk op 318tds 1995

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 tds

Hallo,

Ik heb een 318tds van 1995 met 231dkm. Nu is er iets waar ik me wat zorgen over maak: Bij het opendraaien van de olievuldop spuit de olie eruit.

Ik heb hier al wat rondgezocht, de ene zegt dat het "kan" en geen probleem is omdat de 95 1.7tds een bovenliggende nokkenas heeft (zonder afschermplaatje). De andere zegt dat deze onderdruk het gevolg is van versleten zuigerveren (compressieverlies) en dat de enige oplossing een revisie van de motor is. Ik heb ook een post gevonden van iemand die wat olieverlies had via de vuldop, nieuwe dichting heeft geplaatst en het probleem was "opgelost"

Iemand die een eenduidige verklaring heeft hieromtrent? Gezien de leeftijd van de auto en de kms ben ik natuurlijk ook niet van plan om er veel kosten aan te doen. Hij zou nog een jaartje (15.000km) moeten meegaan...

Alvast bedankt!

Mvg
Timothy

Timo84

Geplaatst door Timo84 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JaapP (0), 16 jaar geleden

Als het olieverbruik normaal is zou ik me geen zorgen maken,carterventilatie is wel in orde ?
Een licht blazen is normaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.