BMW 5-Serie: Automaat in noodloop 525D BJ 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525d

Bij mijn 525D uit 2002 bijna 250.000 km gaat de automaat af en toe in de noodloop. Soms vrijwel direct na het wegrijden soms tijdens een rit. Heb ook al een keer gehad dat de noodloopmelding op het display kwam maar dat de bak gewoon schakelde nadat ik de schakelhendel een keer in de sportstand had gezet en geprobeerd had om handmatig naar een hogere versnelling te gaan. Daarna de hele rit in D-stand gereden zonder problemen maar wel met noodloopmelding in het display?? Soms lijkt hij ook niet helemaal naar de 1e versnelling terug te schakelen, je rijdt dan gevoelsmatig in de 2e trap weg bij een stoplicht of kruispunt. Ik heb me laten vertellen dat dit 's winters bij flinke koude en gladheid normaal kan zijn maar het is nu zomer!
Noodloop problemen spelen al maanden, is ook 1 x ruim 2 jaar eerder voorgekomen maar daarna tot dit voorjaar nooit meer.

Rond april dit jaar zijn de remschijven en blokken achter vervangen. Zover ik me herinner is het probleem daarna begonnen. Kan toeval zijn maar als je op dit forum zoekt kan er ook een verband zijn. Eind mei groot onderhoud gepleegd, computer uitgelezen en die gaf toen storing in de toerentalsensor van de automaat aan. Sensor is vervangen noodloopprobleem leek weg en de automaat schakelde merkbaar beter (iets minder slip, schakelovergangen niet meer voelbaar) maar noodloopprobleem is nu weer terug. Automaat lijkt ook weer slordiger (je voelt het meer) te schakelen.

Zover ik als leek kan beoordelen lijkt de automaat niet versleten want als hij normaal functioneert dan schakelt hij prima.

Herkent iemand dit probleem en weet je een oplossing? Ik ben je zeer dankbaar als het wordt opgelost want het is verder een perfecte auto!

jeroen525d

Geplaatst door jeroen525d (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou toch maar weer beginnen met uitlezen. Dat scheelt een hoop gezoek en tijd.

jeroen525d (0), 13 jaar geleden

[quote=oldford]Ik zou toch maar weer beginnen met uitlezen. Dat scheelt een hoop gezoek en tijd.[/quote]
Heb vandaag de auto laten uitlezen en daar kwam niet een specifiek probleem uit. Dealer vertelde dat er ergens een kortsluiting zit, dat gaf hun uitleesapparatuur aan. Waar konden ze niet zeggen, vermoedelijk in de electronica rond de versnellingsbak. Iemand suggesties in welke richting gezocht moet worden?

Volgens de dealer staat het verwisselen van de achterremmen los van het noodloopprobleem van de bak zolang er geen storingslampje ABS of ASC of zoiets brandt.

Ik heb onlangs wel wat uitval van mijn navigatie gehad nadat ik een kopie CD (update 2010) had geplaatst. Nu met originele oude CD geen problemen meer. Zou die kopie CD nog ellende veroorzaakt kunnen hebben?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.