BMW 5-Serie: automaatbak noodloop

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Hallo,

Ik heb sindskort problemen met mijn automaatbak. Bak doet raar als die koud is, dus bij eerste 200 a 300 meter springt ie in de noodloop. Gebeurt trouwens ook niet altijd. Op de display verschijnt dan getriebenoodloop, en als ik hem wis met contact uit en weer aan, rijdt de wagen weer goed en heb ik verder nergens last van.
Ik heb hem verschillende keren uitgelezen, maar er komen geen fouten in voor. Olie en zeef filter in de bak heb ik ook ververst, ging eventjes goed maar na een paar weken kwam het weer terug.

Alvast bedankt!

graymobiel

Geplaatst door graymobiel (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Waar lees je mee uit? En wanneer?
Als er "getriebe noodloop" op de display staat, moet je een fout in de bak kunnen zien.
Dus dan niet het contact uit zetten, maar gelijk uit lezen.

graymobiel (0), 13 jaar geleden

Ik lees hem uit met Texa uitleesapparatuur. Het vreemde is dat als er een lampje kapot is komt er ook een melding op het display, en verdwijnt weer als het vervangen is, maar dit kan ik wel terugvinden als ik hem uitlees. Vandaar dat ik het niet begrijp. Ik heb nog niet geprobeerd om hem uit te lezen terwijl de storing erin zit want als de kontakt langer dan een kwartiertje uit staat verdwijnt het ook weer. Maar het is idd wel de moeite waard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.