BMW 5-serie 2004: Automaatbak verslikt zich?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 306S3, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 170

Beste lezers,

Van mijn BMW 530i E60 uit 2004 schakelt de automaatbak sinds enkele weken erg slecht. Er is geen vermogensverlies maar ik zou het als leek omschrijven alsof de automaat zich ‘verslikt’. Schakelt op gekke momenten terug en soms te laat terug. Het probleem lijkt zich voornamelijk met koude motor voor te doen. Een beetje(!) meer gas geven in lage snelheid resulteert niet in een snelle(re) reactie bijvoorbeeld. Ook met veel gas geven schakelt de auto terug, én nog eens terug. Die laatste terug ‘knalt’ erin.

De auto koste ruim €10.000,- gezien de unieke uitvoering en staat van onderhoud. Uiteraard zonder garantie gekocht. Geen afgetrapte E60 dus.

Wie herkent dit probleem en moet ik als leek de automaat bak laten spoelen of kan ik beter voor een andere optie gaan zodat ik niet 6 reparaties verder ben voordat het echte euvel is gevonden?

Ik hoor het heel graag, dank alvast!

Sander

Nightrider89

Geplaatst door Nightrider89 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 2 jaar geleden

Hoezo "Uiteraard zonder garantie gekocht"? Dat geldt alleen bij aankoop van een particulier.
Bij aankoop bij een bedrijf heb je altijd recht op de "wettelijke garantie" en kostenlose reparatie door de verkoper, in ieder geval in de 1e 6 maanden na de koop.
Zie: https://mijn.bovag.nl/dossiers/non-confo...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.