BMW 5-Serie: automatische kofferklep touring e39 uit 2002 gaat open, maar nie

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 525i

Hoi,

Mijn touring is voorzien van een hydraulisch/electrische achterklep. heel mooi, maar hij gaat moeizaam open en niet meer dicht.

De motor/pomp waar de hydraulische leiding op zijn aangesloten doet het prima. Er zit een bakje onderop de pomp met een plus (+) teken er op, daar zit een heel klein beetje vloeistof in, moet ik dat soms bijvullen?

Kan ik dit systeem uberhaubt bijvullen?

Graag jullie advies! zo'n mooie optie op de auto, maar zo heb ik er niets aan.

Bedankt!!

vlatertje

Geplaatst door vlatertje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

KawaBmw7 (0), 14 jaar geleden

Waarschijnlijk zit er te weinig olie in het systeem. Maakt de pomp ook lawaai? Op het reservoir kun je zien hoe de oliestand moet zijn. Haal anders ff zo'n flesje olie bij de dealer, kost iets van 15 euro.

Bij de E38 komt dit ook regelmatig voor dat de klep weigert doordat er te weinig olie inzit. Olie lekt heel langzaamaan weg uit de cilinder namelijk.

vlatertje (0), 14 jaar geleden

Probleem is opgelost, was inderdaad te weinig olie, kun je eenvoudig op de behuizing van de pomp bijvullen via een van de inbusboutjes.

Let op, niet het reservoir loshalen! alleen vullen via de daarvoor bestemde plug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.