BMW 5-Serie: Slaat slecht aan na ongeveer 2 uur afkoelen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0i

Geachte lezer ,wij hebben een BMW 530i Type e60 ,het probleem is als volgt,
Koude start prima ,warme start ook prima ,maar als hij op temperatuur geweest is en dan na ongeveer 1,5 of 2 uur afkoelen slaat hij slecht aan ,auto start ongeveer soms wel 5 a 6 seconden door voor hij aanslaat ,op dat moment constateren we ook een zwarte lichte rookpluim uit de uitlaat, zet je de motor direct weer af na het aanslaan ,kun je gewoon starten zoals bij koude en warme start en slaat dan direct aan, reeds vervangen zijn, bougie´s ,luchtfilter ,olie ,en filter CO gemeten en is goed, probleem deed zich al voor voor de beurt ,sinds aanschaf van de auto. alvast bedankt voor uw reactie.

robs3

Geplaatst door robs3 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

mike e39 (0) PRO, 14 jaar geleden

Zoals je het beschrijft verdenk ik de injectors ervan dat die door lekken .

robs3 (0), 14 jaar geleden

Hey ,bedankt voor je reactie ,ben net bij een BMW Specialist geweest die verdenkt de luchtmassa meter? hij staat wel te verzuipen denkt hij, groeten Rob

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Luchtmassa meter wordt meestal niet gebruikt tijdens het starten. Daar wordt een hoeveelheid lucht aangenomen door de computer.

Auto warm rijden en dan 1,5 tot 2 uur laten staan. Dan alle sensoren uitlezen en signalen goed bekijken.
Mogelijk een temperatuur sensor die in een bepaald gebied verkeerd aan geeft.

robs3 (0), 14 jaar geleden

Hallo ,weer een paar dagen verder en nog steeds hetzelfde probleem! We hebben alle waarden van de sensoren incl. de luchtmassa meter uitgelezen deze waren goed.
Gisteravond de BMW goed warm gereden en meteen de gallerij met de injectors gedemonteerd , papieren doek eronder,en kijken wat er gebeurt! De injector van de 3e cilinder drupte na ,bingo denk je dan! na 3a4 minuten 1 druppel benzine ,vanochtend alle 6 de injectoren naar de specialist gebracht ,ultrasone laten reinigen ,duidelijk aangegeven dat 3e injector nadrupt ,vanmiddag opgehaald en weer alles gemonteerd ,na een half uur warm rijden ,1 uur laten afkoelen ,daarna starten, HELAAS nog steeds hetzelfde probleem!! na het aanslaan na pas ongeveer 4a5 seconden start hij weer direct?? ,kan hij de injector te kort getest hebben op lekken(kan hij hem wel dicht krijgen??,hij heeft niets verteld van enige reparatie die hij heeft uitgevoerd ,wij denken nu dat deze injector van de 3e cilinder wellicht gewoon vervangen moet worden,wat is jullie idee hier over??
Alvast bedank voor het meedenken!

PS. wellicht heeft hij alleen het sproeibeeld getest ,en tekort het nadruppen ,het sproeibeeld is wel goed geloof ik want de auto rijdt prima

robs3 (0), 14 jaar geleden

hallo ,vandaag de inlaat nokkenas positie sensor vervangen ,geen resultaat
de lucht massa meter gelukkig kunnen proberen van een andere 530i ook geen resultaat ,temp. sensor uitgelezen en brandstofdruk gecontroleerd ,allemaal juiste waarden??
Wie heeft de gouden tip?

mike e39 (0) PRO, 14 jaar geleden

Tja alles vervangen wat je verdenkt is ook zomaar iets dat kan natuurlijk niet , je zou als laatste nog die verdachte injektor kunnen wisselen, maar mocht het dat niet zijn zul je het een dealer moeten voorleggen .

robs3 (0), 14 jaar geleden

Hey Michael ,hij is bij de dealer geweest ,zij hebben gewoonweg geen idee wat het probleem is ,zoeken zoeken zoeken ofwel 100 euro per uur bijna??!!
Het is wel zo dat de tijd er er vorige week tussen moet zitten tussen het warm zijn van de motor en wanneer het probleem zich voordoet (1,5-2uur) wel KORTER wordt,als hij nu warm is dan doet het probleem zich al voor na een 15-20 minuten ,en zelfs vanmorgen vroeg met geheel koude motor deed hij het ook,dit was nog niet eerder voorgekomen???

mike e39 (0) PRO, 14 jaar geleden

Vreemd dat er geen storing is opgeslagen normaal als er maar iets dwars zit staat er een storing in het geheugen , de temp is naar beneden gegaan dus daar zou de storing op reageren , leg het eens aan renova voor het moet gewoon op te lossen zijn .

robs3 (0), 14 jaar geleden

Hey Michael , het is idd zo dat het temperatuurs afhankelijk is ,wie of wat is Renova??

mike e39 (0) PRO, 14 jaar geleden

Renova is een bmw dealer voor tilburg/breda , die hebben mij een keer goed geholpen waar andere zgn ook specialisten niet uitkwamen . Dat de storing met lagere temperaturen erger wordt kan ook een sensor zijn die een verkeerde waarde geeft , maar wederom storingen staan normaal in het geheugen, het kan ook zijn dat een DME update helpt .

Mvgr Michael .

robs3 (0), 14 jaar geleden

Bedankt ,ik hou je op de hoogte

robs3 (0), 14 jaar geleden

Update in middels gedaan, geen resultaat (nu wel meten NL talig!!)

robs3 (0), 14 jaar geleden

****** PROBLEEM OPGELOST****** PROBLEEM OPGELOST*******

Koud 2 uur lang iedere 15 minuten de auto open en dicht gedaan met de afstandbediening ,zodat de brandstofpomp en het systeem weer op druk zet ,daarna starten ,stond heel de straat onder de rook ,DUS ONGEVRAAGD EXTRA BENZINE IN 1 OF MEERDERE CILINDERS!! auto had niet gelopen na 12 uur stilstaan ,CONCLUSIE :TENMINSTE 1 OF MEERDERE INJECTORS LEKKEN DOOR ,6 NIEUWE GEMONTEERD EN PROBLEEM OPGELOST!!!



PS. ONTZETTENDE KOEKENBAKKER DIE DE OUWE INJECTORS EEN MAAND GELEDEN GEREINIGD HEEFT , HET IS EEN GERENOMEERD BEDRIJF IN HELMOND ,DIE IK DAAR TOCH OP AAN GESPROKEN HEB ,ANTWOORD: HET TESTEN NA HET REINIGEN IS EEN MOMENT OPNAME, FLAUWEKUL ,DIE INJECTORS WAREN AL 2 MAANDEN IEDERE DAG NIET GOED!!!

robs3 (0), 14 jaar geleden

We Zaten In Het Begin Goed Michael!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.