BMW 5-Serie: Automatische transmissie olie - 520i E39

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000cc

Beste Problemcar leden,

Naar volle tevredenheid rijdt ik inmiddels bijna 1,5 jaar in een 520i E39 bj. 1996. De auto is in onderhoud bij BMW dealer Maaral in Alkmaar en ik houdt me exact aan de onderhoudsintervallen. Het onderhoud aan de auto is van 0 t/m nu: 197000 km altijd door de delaer uitgevoerd.

De auto beschikt over een automatische transmissie met zogenaamde 'lifetime' olie. Echter ben ik er van overtuigd dat niets het ewige leven heeft en zo ook deze 'lifetime' olie niet. De automaat schakelt overigens nog prima.

Mijn vraag is of het wordt aanbevolen de olie te vervangen (de dealer zegt van niet maar op veel fora lees je dat de meeste mensen adviseren het wel te doen ivm slijpsel in de olie etc.) en of hier een specifieke vervangings termijn voor staat.

Alvast bedankt voor jullie adviezen!

Gr,
Maik

Maik BMW E39

Geplaatst door Maik BMW E39 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

530diesel (0), 15 jaar geleden

Hallo ik zou als ik jou was de olie binnenkort maar eens laten vervangen.
Lifetime olie is een leuk begrip en de bmw dealer zegt vaak/altijd dat je t niet hoeft te vervangen.Dit is zeer zeker niet waar.
Veel mensen komen met kapotte automaten en de dealer houdt werk waar hun vies veel geld aan verdienen.
Terwijl ze dondersgoed weten dat dat lifetime olieverhaal klinklare onzin is!
Olie verversen en een ander filter verlengt zeker de levensduur van de automaatbak.
Een termijn om t te verversen weet ik niet maar heb t zelf laatst gedaan met een km stand van 225000.
Olie was ver heen en was zeer zeker aan vervanging toe.Nieuw filtertje erin,nieuwe olie en alles is weer vers.Schakelt soepeler als tevoren!
Hey suc6 ermee.
Greetz

ayyildiz18 (0), 15 jaar geleden

als je de automaatolie en de filter laat vervangen bij een universele garage, wat zijn dan ongeveer de kosten van dit geintje?

Maik BMW E39 (0), 15 jaar geleden

Ayyildiz18,

Bij BMW dealer Maaral in Alkmaar moest ik rekenen op zo'n Eur 250,- incl. BTW. Dit is dan de prijs voor de voorgeschreven olie + een nieuw filter. Bij een transmissie specialist in Heerhugowaard kost dit Eur 230,- incl. BTW.


530diesel,

Bedankt voor je informatie, ik heb inmiddels op verschillende fora het advies gekregen dit gewoon te doen ivm behoud van de automaat. Binnenkort gaat dit dus ook gewoon gebeuren en laat het de dealer gewoon doen (zit daar in onderhoud), ondanks dat hun zeggen dat het niet nodig is.


Eventuele verdere aanvullingen/tips/adviezen zijn uiteraard van harte welkom!

Groet,
Maik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.