BMW 525 TDS : Geen spanning op opvoerpomp 525tds '98 E39

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel

Vorige week ben ik 2x stil komen te staan met mijn bmw, tank was nog ongeveer 1/4 vol, net uit een bocht vandaan en toen stopte hij ermee. Vervolgens de ANWB even laten kijken, die kwamen bijna zonder te kijken al tot de conclusie dat de brandstof opvoerpomp in de tank kapot moest zijn, dus zolang ik de tank vol zou houden blijft hij het wel weer doen. Dit doet hij ook wel, maar wil toch van het probleem af.

Gister de stekkers van de brandstofpomp gemeten, maar die krijgt geen stroom, daarna het relais bekeken, die krijgt wel normale +, maar geen stuurstroompje. De zekeringen allemaal al doorgemeten en die zijn allemaal nog heel.

Verder vandaag even uit laten lezen, maar daar kwam ook niets uit, verder vor de zekerheid nog even een ander relais geprobeerd, mocht ook niet baten...

Iemand een idee waar ik dit moet zoeken? Of heeft iemand misschien een electrisch schema zodat ik zelf nog iets verder kan zoeken?

Gr. Rik

Rik9811

Geplaatst door Rik9811 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Robbijl (0), 15 jaar geleden

Inderdaad hetzelfde probleem gehad...

Bij mij was het opvoerpompje van de ene tankhelft naar de andere kapot...

Waardoor een kwart blijft zitten en hij deze niet kan opzuigen...

weet eigenlijk wel voor 100 procent zeker!

Rik9811 (0) PRO, 15 jaar geleden

Waar zit die opvoerpomp dan precies, of is dit de pomp die rechts in de tank zit onder de zitting van de achterbank? daar hebben we namelijk de stekker van gemeten, maar daar komt ook helemaal geen spanning op...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.