BMW 3-Serie: Batterijpluskabel accu voorin smelt van E46 LPG G3

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 318i

Ik heb een probleem met de batterijpluskabel die vanuit de pluspool van de accu (voorin) die weer onder de accu naar de handschoenenkastje loopt want de bovenste gedeelte kabel bij de accu smelt en de rest van de kabel is niks aan de hand. Weet iemand wat de oorzaak kan zijn en weet iemand ook wat de onderdeelnummer van deze kabel is om een nieuwe te bestellen, want bij mij staat het niet op geen grijse etiket aanwezig.

Alvast bedankt voor de helpers.

Groetjes,
BMW

BMW3438

Geplaatst door BMW3438 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

MJ (0) PRO, 12 jaar geleden

Nummer kan je vinden op realoem en/of bmwfans.info
De kabel is een smeltzekering, als die door is zit de kortsluiting waarschijnlijk in het dynamo of startcircuit.
Kan je doormeten waar het exact zit.

BMW3438 (0), 12 jaar geleden

Hallo MJ,

Bedankt voor je reactie, heb de genoemde sites bezocht en de tekeningen bekeken. Er is een kabel met nr 4 afgebeeld (Batterij kabel accu voor) maar de onderdeelnummer wordt niet genoemd. dus heb ik helaas niks aan.
Weet iemand hier raad mee? Waar kan ik terecht of kan iemand een tekening met onderdeelnummer toevoegen.

Groetjes,
BMW

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Je kunt gewoon de dealer bellen met het chassisnummer bij de hand, dan kunnen zei wel zien welke kabel je nodig hebt, je moet toch bij de dealer zijn want ergens anders zijn ze niet te koop.

gr Martin

BMW3438 (0), 12 jaar geleden

Hallo Martin,

Ik had al diverse keren bij verschillende dealers rondgebeld, ze zien de kabel wel op de tekening maar er staat geen onderdeelnummer bij en daarom kunnen ze niet bestellen en kunnen mij daarbij niet verder helpen.

Wie weet toevallig hier de onderdeelnummer van? Help A.U.B.

Gr,

BMW

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Dan zou je de laatste 7 cijfers van je chassis nummer hier even moeten plaatsen.

gr Martin

BMW3438 (0), 12 jaar geleden

Hallo Martin,

Dit zijn de laatste 7 cijfers: FZ44333. Ik hoop dat jij misschien wel kunt achterhalen.

Alvast bedankt.

M.vr.gr,

BMW

MJ (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens mij is het deze

no 6
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mode...

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens mij is dat een min kabel, zover ik kan zien is het gewoon een normale kabel met 2 ogen eraan, die zou je ook gewoon zelf kunnen (laten) maken zolang de diameter van de koper kern maar hetzelfde is.

Kan de kabel die je nodig bent zo ook niet vinden in de BMW database.

gr Martin

BMW3438 (0), 12 jaar geleden

Hallo MJ,

Deze tekening met nr 6 had ik ook al gezien maar dit is hem niet, want dit is te kort en is niet die ik nodig heb en volgens de dealer is het hem ook niet.

Hallo Martin,

Het is geen min kabel, het is plus kabel (rood) met 1 oog en loop van de plus pool van de accu en loopt vervolgens onder de accu door het schot naar het handschoenenkastje naar de zekeringkastje. Accu zit rechtsvoorin (als je in de auto zit).

Misschien hebben jullie hier wat aan hoop ik. Wie kan mij hiermee helpen.

M.vr.gr,

BMW

MJ (0) PRO, 12 jaar geleden

Als ik Google op > e46 318i fusable link < kom ik op diverse fora berichten tegen dat die wel degelijk te verwisselen is en wordt geleverd door de dealer.

Niet bellen maar naar een BMW dealer gaan, de onderdelenman kan de kabel achterhalen op zijn computer met BMW software. Houd de laatste 7 VIN cijfers paraat!

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik verwees enkel naar de opmerking van MJ dat de kabel die hij aanwees via de link een min kabel was en niet de kabel die jij zoekt. Het kan zijn dat de kabel die jij zoekt een onderdeel is van een kabelboom en je hem daarom niet los kunt vinden, wat ik al eerder voorstelde om de kabel zelf te (laten) maken, als het goed is zit er een oog bij de accu en volgens mij als je op het volgende plaatje klikt is dat de andere kant van de kabel, ook met een oog.

http://wds.spaghetticoder.org/en/svg/sp/...

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.