BMW 3-Serie: Toerental neemt fors toe terwijl snelheid gelijk blijft (automaa

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318is 1.9

Mijn bmw loopt voornamelijk bij vorst en een koude start onregelmatig. Voor dit probleem heb ik mijn auto 17 februari weggebracht en is er een Gasklep schakelaar vervangen. Het probleem is hier niet mee opgelost. Sinds een paar dagen maakt hij ontzetten veel lawaai en blijkt er iets los te zitten in de katalysator.

Als ik nu op wil trekken en wat meer gas geef dan begint hij te sputteren het toerental loopt snel op terwijl de snelheid gelijk blijft. Normaal zou ik denken aan een probleem met de koppeling maar aangezien ik een automaat heb verwacht ik dat het iets anders is. Op internet vond ik iets over een lambdasonde die de computer aanstuurt als het gaat om de inspuiting.

Graag zou ik het volgend vragen:

Kan het zo zijn dat de computer verkeerde informatie krijgt via de lambda waardoor hij de versnellingsbak ontkoppeld of kan ik verwachten dat ook mijn versnellingsbak stuk is?

Hoe groot is de kans dat de diagnose van 17 februari fout is geweest. De computer is uitgelezen door een BMW specialist en daaruit bleek dus de gasklep schakelaar stuk was. Deze is vervangen maar het probleem blijft. Op internet staat dat een defecte lambdasonde soort gelijke problemen kan geven. En ook dat een lambdasonde defect kan raken door een niet goed werkende katalysator.

Ik hoor graag wat jullie ervan denken.

Groet,
John

BeemerJohn

Geplaatst door BeemerJohn (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

estherwagner1968 (0), 12 jaar geleden

Beste BeemerJohn,

Ik heb precies hetzelfde probleem (denk ik) met m'n automaat. Gas geven, hoog toerental maar geen power, en de stank van iets verbrands.. Ergens in dit forum heb ik er recent een topic aan gewijd. Heb jij ook dat het sputteren, alsof je benzine op is, alsof ie gaat afslaan bijv. in file rijden, stilstaan bij stoplichten en gas terugnemen in bochten) niet altijd is? Dan rijdt de auto ineens weer prima. Dat is altijd precies als je bij de garage aankomt! Bij het uitlezen kwamen er in eerste instantie geen storingen aan het licht.. Na uitvoerig testen en testrijden blijkt de lambdasonde defect! Deze wordt natuurlijk vervangen, en wordt vervolgd.

Groetjes
Esther

BeemerJohn (0), 12 jaar geleden

Hoi Esther,

Het lijkt alsof jij het zelfde probleem hebt als ik het zo hoor. Die van mij heeft ook geen vermogen maar stinkt niet, verder begint hij ook te sputteren. Mijn klachten komen voornamelijk voor wanneer ik wat meer gas geef. Ik heb hem sinds vrijdag bij de garage staan en hoop dat ze de oorzaak snel gevonden hebben. Ik hou je op de hoogte. Hoor ook graag hoe het met die van jou afloopt.

Groetjes,
John

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.