BMW 3-Serie: Belabberde wegligging!

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0

Hallo allemaal,

Ik ben in het bezit van een BMW 330i. Ik heb nu al bijna een jaar last van een wegligging waar je beroerd van wordt.
De volgende zaken vallen op:

1. Tijdens het rijden trekt de auto ENORM. bij elke hobbeltje krijgt het stuur een tik en schiet de auto direct naar links of rechts. Zelfs als ik over een witte streep rijd, dan trekt de auto al enorm. Op de snelweg is het levensgevaarlijk rijden.. zelfs mijn fiets rijdt nog comfortabeler.

2. Tijdens het rijden voelt het stuur in de middenstand enorm 'los' aan. Kan zelfs kort naar links en rechts sturen zonder dat er iets gebeurt. Op slechte wegen is het helemaal niet meer te doen. sturen gaat veelste licht.

3. Het onderstel voelt ook erg los aan. Alsof ergens speling zit. Veel 'gebonk' bij hobbels.

Het volgende heb ik gedaan:

-Draagarmen + rubbers vervangen
-Schokdempers rondom vervangen
-Remschijven + blokken rondom vervangen
-Banden voor vervangen
-2x laten uitlijnen
-Alle banden laten balanceren
-Laten nakijken door CVS BMW specialist
-Laten nakijken door BMW Renova te Breda

Ze zeggen allemaal dat er niks aan het onderstel is wat niet hoort. Alles is goed vast en in goede staat. Ik zit echt met mij handen in het haar, heb nu al zoveel geld uitgegeven zonder resultaat. Het gekke is dat na controle door de dealer/specialist de auto merkbaar stabieler reed, maar na een rit van 30 min weer rijdt zoals het was. Hij reed zooooo lekker. Het begon toen ik tijdens het rijden een erge brand lucht rook, uiteraard gelijk gestopt. Sindsdien is het drama.. Wat denken jullie??

agenda4

Geplaatst door agenda4 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

zico (0), 12 jaar geleden

Dat is normaal bij een 3 serie. Ik heb jaren Mercedes gereden, en sinds kort een bmw e 46 maar vergeleken bij Mercedes is de wegligging belabberd te noemen.
Ook na uitlijnen en rubbers vervangen.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

aan jou verhaal te horen is het echt heel erg. CVS is iemand die weet waar het over gaat,vooral met zulke auto's... Heb je de auto verlaagd o.i.d.? En wat voor maat banden liggen erop? Zijn de draagarmen voor vv of achter. Achter wil ook nog wel eens problemen geven. Is je bodemplaat niet gescheurd ten hoogte van het dif?

pieter_galant (0), 12 jaar geleden

Dat is dus echt niet normaal voor een BMW.

Ik heb zelf een E46 uit 2002 en die ligt zo strak op de weg dat je als bestuurder op de achterbank kunt gaan zitten. Ik heb er standaard 16" lichtmetaal en het sportieve onderstel (optie af fabriek). Ik heb er later nog een keer Eibach veren en Sachs dempers onder gezet, maar dat maakt voor de wegligging niets uit.

Heb je ook de achterste silent blocks laten vervangen?
Weet je zeker dat er geen speling in je stuurinrichting zit (buitenste en binnenste kogels, stuurhuis)?

Uitlijning is kritisch bij een BMW; mijn ervaring is dan ook dat de delaer het het beste kan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.