BMW 3-Serie: Bij koude start op 3 cilinders lopen en stoten

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.9I 16v M44 (318is)

Hoi Allemaal!

Ik heb sinds een tijdje dat mijn auto bij het starten af en toe op 3 cilinders loopt. Hij schokt dan hevig en het toerental is dan niet stabiel. Na een halve minuut ongeveer, is dit voorbij en merk je verder ook niks meer. Het bleek dat in een van de bougiekabels water gestaan had, deze kabel heeft er niet goed opgezeten. Ik heb de dop van binnen zo goed als mogelijk schoongemaakt en het leek verholpen. Maar toch kwam mijn probleem terug.
Het gekke van het verhaal is dat ik laatst 's morgens vroeg startte met vochtig en echt koud weer, en hij startte gelijk goed. Er is dus geen touw aan vast te knopen wanneer hij goed start of wanneer niet.
Ik wil graag zeker weten of het nu wel of niet in die bougiekabel zit aangezien mijn garage zegt dat ze alleen de kabels als set van 4 kunnen bestellen. En die zijn nogal duur. Vooral omdat de andere drie wel goed vast gezeten hebben en er als nieuw uit zien.
Hoe kom ik er achter of die kabel niet goed is, of dat er misschien toch wat anders aan de hand is? bijvoorbeeld luchtmassameter of koppakking???

Graag jullie mening hierover!

Groetjes en bedankt alvast!

Kevin

Kevin318IS

Geplaatst door Kevin318IS (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hennep (0), 16 jaar geleden

als je de kabels gaat vervangen doe ze dan alle 4 in een keer. de kabels kunnen er goed uit zien terwijl ze toch stuk kunnen zijn . als het de koppakking is dan moet constant raar draaien .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.