BMW X1 2011: Blauwe rookpluim

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N46B20B, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Als ik de auto start wanneer hij nog koud is gooit hij er een flinke blauwe rook pluim uit en daarna de rest van de tijd niet meer. Wat zou dit kunnen zijn?

Alvast bedankt
Edwin.

Toorts

Geplaatst door Toorts , lid sinds 16 jaar geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Verbrand dus olie bij de koud start.
Kunnen een aantal dingen zijn , als eerste klepsteelrubbers versleten , turbo lek , caterventilatie defect verstopt , olieschraapveren maar dit zie je niet bij de start , klepsteelrubbers zijn eerste verdachte , motorolie zakt dan bij stilstand tussen klepsteel en geleider op de klep en als je start komt deze olie in de verbrandingskamer en verbrand .

    Verder nog niet alles gecheckt nu eerst alle remschijven en blokjes en schoenen en stabilisator stangen etc vervangen. - Toorts, 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X1 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.