BMW 1-Serie: Bmw 118i motorstoring / stotteren / geen vermogen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: N43B20A, Motorinhoud (cc): 1995, Vermogen (kw): 105

Beste mensen,

Allereerst zal ik mezelf eens voorstellen. Sinds kort ben ik trotse eigenaar van een Bmw 118i uit 2008 (E81) met 143pk motorcode N43B20
Ik heb de auto zelf ingevoerd uit duitsland en alles heeft het tot op een paar dagen na netjes gedaan.
Echter reed ik een paar dagen terug van mijn werk en begon het motor management lampje (gele) te branden en gaf de auto aan dat het vermogen is weggevallen. Dit was uiteraard ook duidelijk merkbaar. bij stilstand schudde de auto hevig en leek wel op 3 cilinders te lopen.

De volgende dag direct langs mijn lokale monteur gereden en de auto laten uitlezen. Na een uur sleutelen en zoeken werden we er beide niet veel wijzer hiervan. Ik hoor van verschillende mensen dat het van alles zou kunnen zijn. We hebben gekeken naar de inspuitingen van de cilinders en deze waren binnen de norm en dus niets mis mee. ik ben er wel van op de hoogte dat de bobines en injectoren van dit model redelijk vaak stuk gaan en daarom hebben we daar ook naar gekeken en niets gevonden. De ketting van de auto ratelt verder ook niet en maakt ook geen gekke geluiden. wel hoorde ik van de monteur dat de ketting ieeetsjes strakker had gemogen, maargoed hij heeft al 123.000 op de teller en kan nooit meer zo zijn als nieuw. Wel is het zo dat het lampje niet continu aanblijft. soms zet ik de auto na een kwartier weer aan en blijft het weg. volledig willekeurig dus.

Ik hoop dat er mensen zijn die wellicht eerder van dit probleem hebben gehoord of hebben meegemaakt, want ik wil niet voor veel onkosten komen te staan.

Alvast Bedankt!

Quueexx

Geplaatst door Quueexx (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Quueexx (0), 8 jaar geleden

heeft niemand een idee wat het zou kunnen zijn? Ik hoop dat iemand me eens wat tips kan geven.

GJBAutos (0) PRO, 8 jaar geleden

UIt laten lezen door een specialist. Met de juiste apparatuur kan er veel meer bekeken worden

gr Martin

Svdaal (0), 8 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde probleem. Inmiddels zijn twee bobines vervangen en nog steeds af en toe de motorstoring en het schudden als je stil staat. Daarna vier nieuwe bougis er in, nu loopt hij voor mijn gevoel wel iets mooier maar volgens de garage komen er nog steeds diverse meldingen binnen. Hij adviseert de distributieketting te vervangen. Dat was ik nog niet van plan. Zeker omdat hij niet kan garanderen dat het probleem dan is opgelost, maar hij weet 95% zeker dat dat het is. Ik ben ook erg benieuwd of iemand suggesties heeft.

Gr. Serge

Herman BMW (0) PRO, 8 jaar geleden

Welke storing(en) worden er dan opgeslagen?
Bij de dealer is er een testmodule opgenomen in de testkast zodat er een druktest over je inspuitsysteem kan worden uitgevoerd en aan de hand hiervan kan er worden ontdekt welke injector er lekt.
Mijn advies laat dat eerst doen voordat je verder gaat zoeken of klakkeloos onderdelen gaat vervangen..
Wat betreft de bobines, hiervan is een terugroepactie geweest, heeft jou auto die al gehad? Bij de dealer kunnen ze dit zo controleren.

Quueexx (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor de reacties.
Ik heb de auto meerdere malen laten uitlezen. De volgende volgende storingen kwamen eruit:
Nox-Sensor
Nokkenas positie sensor

ik heb de monteur gevraagd om dit dan gelijk te vervangen zodat het probleem is opgelost, maar volgens hem kan het alsnog de ketting van de auto zijn die is uitgerekt. bij het plaatsen van nieuwe sensoren zal het het probleem zich niet herstellen omdat de ketting uitgerekt zou kunnen zijn.
Zelf denk ik dat je je gewoon aan de uitleesapparaat moet houden en klein moet beginnen.
Weet iemand of de monteur hiermee gelijk heeft?

Graag hoor ik van jullie

Mirr (0), 6 jaar geleden

Hi , dit is ondertussen 2 jaar oud. maar ik ben benieuwd of je een oplossing hebt gevonden? ik heb namelijk precies dezelfde issues. Dit is een tijd geleden verholpen door ene nieuw brandstof filter te plaatsen, deze was helemaal opgevreten. Maar nu een jaar later heb ik de melding weer gekregen. Ook inderdaad een bobine en bougies vervangen. en als ik hem uitzet, is inderdaad de melding weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.