BMW 3-Serie: BMW 3 serie lekt flink olie

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal.Ik heb hier een olielekkende bmw 3 seriei staan van 1996 bja. Hij lekt tussen oliefilterhuis en de blok zelf. Als die loopt dan lekt die heel flink, als die stilstaat,niet. Ik heb oliefilterhuis losgehaald, zit met 6 lange bouten, tienties zijn dat, hiewe vloeibare pakking tussen gedaan, dichtgebouwd ,starten ,nog altijd lekkage. Nog een keer alles losgehaald, deze keer ook langs zo,n ronde klep met veer, daarlangs ook gekit, nog altijd lekkage, vooral langs die ronde gedeelte aan de bovenkant. Moet ik soms doe ronde klep, volgens mij is het overdrukklep, moet ik hem ook vervangen? Alle reacties welkom. Bedankt alvast

tigran

Geplaatst door tigran (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Brum1467 (0), 8 jaar geleden

Wellicht kun je beter bij de dealer even een nieuwe pakking halen en deze monteren i.p.v. vloeibare pakking te gebruiken.

kaleido 1 (1755) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou de originele afdichtingen gebruiken , die vloeibare pakking gaat overal in zitten , met in het ergste geval verstopte oliekanalen met grote schade tot gevolg.

tigran (0), 8 jaar geleden

Lag niet aan de pakking. De overdruklep ( zo heet het volgens mij) die in het oliefilterhuis zit , die hebben wij vervangen door een andere ,en nu lekt hij niet meer. Bedankt voor alle reacties.

southwestern (0), 8 jaar geleden

Goede middag, beste Tigran,

Gebruik nooit geen vloeibare pakking op dergelijke onderdelen.
Ontvet de onderdeel vlakken goed en gebruik altijd de originele pakkingen.

Door het gebruik heb ik al BMW blokken in de prak zien draaien, dit door verstopte oliekanalen.
Net wat forum lid Kaleido1 ook al aangaf.

Succes

Met vriendelijke groet,
Ad

MJ (0) PRO, 8 jaar geleden

[quote=tigran]Lag niet aan de pakking. De overdruklep ( zo heet het volgens mij) die in het oliefilterhuis zit , die hebben wij vervangen door een andere ,en nu lekt hij niet meer. Bedankt voor alle reacties.[/quote]
Waarschijnlijk de bypass klep. Deze zorgt ervoor dat als het oliefilter verstopt is de kringloop toch in stand blijft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.