BMW 3-Serie: BMW 316i Touring 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1796 cc / 116pk

Ik heb sinds enkele weken een andere BMW. Bij de proefrit reed hij goed, later kwam ik er achter dat hij bij het optrekken een schurend geluid maakt.
Volgens mijn garage zijn dit de motorsteunen die moeten worden vervangen (hierdoor trekt nu de motor een beetje scheef waardoor hij ergens tegenaan loopt).
Het is trouwens nauwelijks te horen, het klinkt een beetje als een schavende koppeling.

Maar nu het volgende probleem; de auto lekt behoorlijk wat koelvloeistof, bij grote afstanden toch gauw een liter per week.
Tevens zit er slug aan de peilstok. Ik had ook het olielampje branden (eerste keer dat ik hem peilde) en deze kwam aardig te kort daar heb ik
vandaag dus ook een liter aan toegevoegd. De auto lekt alleen niet zichtbaar.. dus ik hoop niet dat het een lekke kop is.

Mijn vraag is hoe je dit kan checken, wat er eventueel anders aan de hand zou kunnen zijn en wat ik bij een goedkoop adres toch
snel kwijt zal zijn als ik de kop moet laten repareren.

(hij heeft trouwens 185.000 km gelopen)

keizer.d

Geplaatst door keizer.d (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cees1570 (0), 12 jaar geleden

Beste, begin eens het koelsysteem af te (laten) persen, dan kun je een eventuele lekkage opsporen en weet je al iets meer, het kan natuurlijk ook meevallen.

Succes

keizer.d (0), 12 jaar geleden

Ja de garage heeft er vorige week druk op gezet daar kwam niets uit. Heeft toen alle slangklemmen aangedraaid maar
daar zat het hem niet in.

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Dan hebben ze niet goed gekeken, als je na een week 1 liter kwijt bent dan zul je toch niet heel veel lekkage zien, waarschijnlijk is het een kleine lekkage die geen sporen op de grond achter laat. Er zitten vrij veel koelslangen/aansluitingen op deze motor en die zijn allemaal van kunststof wat toch vrij kwetsbaar is. Er zitten overigens geen slangen klemmen op de koelstangen van deze motor afgezien van wat ze er bij opgemaakt hebben voor de gasinstallatie. Denk niet dat je een kop lek hebt bij 'slechts' 1 liter water in de week.

Deze motoren willen trouwens behoorlijk snel vervuilen vooral onder het klepdeksel daar kan ook heel goed de rommel vandaan komen wat aan de peilstok zit.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.