BMW 5-Serie: BMW 5-serie 1996 ABSlamp blijft branden

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2300

Hallo allemaal,

Sinds vorige week heb ik dat constant het ABSlampje op mijn dashboard blijft branden. Ook valt regelmatig de snelheidsmeter en economiemeter uit. Ik heb de auto laten uitlezen en bleek dat de linksachtersensor ABS en remlichtschakelaar defect waren. Deze beiden heb ik vernieuwd, maar het ABSlampje blijft branden. Opnieuw de auto laten uitlezen, remlichtschakelaar is nu in orde, maar krijg nog steeds de melding linksachtersensor ABS defect en de snelheidsmeter + economiemeter blijven uitvallen.

Kan iemand mij helpen? Weet iemand ook of de aansturing van de snelheidsmeter en economiemeter ook hierdoor wordt geregeld of waar kan ik dit vinden?

Groetjes,
Tonny

tvdweele

Geplaatst door tvdweele (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja de snelheids sensor en de vernruiksmeter worden door deze sensor aangestuurd. Je zult toch moeten gaan meten vanaf de ABS computer. Kijken of alle verbindingen naar de sensor in orde zijn.

Gr Martin

sqw111 (0), 13 jaar geleden

Waarschijnlijk een defecte abs module komt veel voor bij dit type, deze zijn wel te reviseren, kijk maar eens bij http://abs-nl.ecu-rc.com/ABS_BMW-nl.html

Succes


[quote=GJBAutos]Ja de snelheids sensor en de vernruiksmeter worden door deze sensor aangestuurd. Je zult toch moeten gaan meten vanaf de ABS computer. Kijken of alle verbindingen naar de sensor in orde zijn.

Gr Martin[/quote]

Marouanna (0), 13 jaar geleden

Ik zou graag willen weten of het nog gelukt is met je probleempje?

Heb namelijk de zelfde probleem, economie meter , c.vergrendling, cruise control en snelheidsmeter doen het tegerlijk niet, en als ik me deuren hoor dicht gaan bij het optrekken doet alles het opeens wel, en na paar minuten weer niet....helaas


Dit is is in combinatie met abs/asc !!, maar deze blijven branden

GR marouan

brad (0), 13 jaar geleden

Bmw point in Enter heeft ze liggen. Abs pomp met brein. Dat vervangen, probleem opgelost.

Brad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.