BMW 5-Serie: dieselgeur binnen in de wagen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TD

als mijn brandstoftank bv halfvol is ruikt het
nogal sterk naar dieselbrandstof binnen in
de wagen
als ik zorg dat de tank vol blijf is dit veel
minder, weet iemand wat er hier aan de
hand is ?

hasselaar

Geplaatst door hasselaar (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Sluit de tankdop wel goed af. De brandstof warmt sneller op bij laag brandstofpeil en dicht die manchet rond de vulpijp nog goed af? Lekkage bij de motor kan wel maar die heeft niets met de hoeveelheid in de tank van doen. Succes.

Fuelburner (0), 14 jaar geleden

Ik zou zeggen. Is de ring die je opvoerpomp in de tankt wel nog goed aangedraaid of is de dichting nog wel goed. Je kan dat vinden onder het onderste kussen van de achterzetel onder een plaatje. Dat is toch zo bij mij 318tds uit 95..
Maar aangezien je zegt dat het alleen is wanneer de tank halfvol is dan is de kans wel klein.
Heb het ook voorgehad en ton klutste al het water er langs daar uit. Je kan het zien door gewoon onder de wagen te kijken en als er diesel onder aan je tank hangt dan zou het dat wel eens kunnen zijn..

lukas jansen (0), 14 jaar geleden

Kijk de brandstofpomp op de motor na op lekkage.Willen nog wel eens lekken en dan krijg je ook een dieselgeur in je auto.Pomp kan uitelkaar om pakking te vervangen.Doe dit alleen zelf als je weet waar je aan begint.

hasselaar (0), 14 jaar geleden

het is de dieselpomp die een lekkage heeft , bedankt voor de tip

lukas jansen (0), 14 jaar geleden

Zoals ik al aangaf doe dit niet zelf.De afstelling is erg precies.Heb dit probleem ook gehad met een 525tds en ben er een keer mee terug gegaan.Stond niet helemaal goed afgesteld.Rookte behoorlijk bij stevig gasgeven en liep niet goed stationair.Is nu goed.Het bovenste deksel van de pomp kan er nl af.Daar bevind zich ook de lekkage en kan een paar mm heen en weer schuiven voor de juiste afstelling.Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.