BMW 5-Serie: BMW 525i E61 slaat niet aan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: N52 2.5L

ik heb het volgende probleem. na de inbouw van een versterker. wilde de auto niet meer aanslaan. startmotor draait wel rond.
de start blokkering was onze eerst gedachte, want ook met de reserve sleutel wil hij niet aanslaan.
de auto is goed lopend binnen gekomen.

wat hebben we gedaan.

de versterker is rechtstreeks aan de accu aangesloten. Er zijn geen kabels of stekkers los geweest. Wel is bij het monteren van de massadraad, de minpool los geweest. Tijdens de inbouw heeft de sleutel in het contact gezeten. een aantal keren is het contact slot op stand 2 gezet om de remote controleren. ook met de reserve sleutel wil hij niet aanslaan.

Na dat we klaar waren wilde de auto niet meer aanslaan. Met de Boschkast heb ik kunnen constanten dat de startbeveiliging is geactiveerd, (startblokkering? !) verdere melding is een vanos storing. (niet relevant lijkt mij)

Ook heb ik de spanning een kwartier van de auto los gehad. Ook dat mocht niet baten.

Wie kan me helpen? wat kan ik doen om de startblokkering uit te zetten. (dit zou normaal door de sleutel moeten gebeuren)
is de beveiligingscode misschien gewist?
de sleutels werken nog wel. Memory en afstandbediening werken prima.

flyingd1

Geplaatst door flyingd1 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Siem Bijman (145) PRO, 14 jaar geleden

Zit alles wel weer aangesloten op de massa??? Soms, (ik weet het niet van deze BMW) zit er nog een extra massa aansluiting en als die niet vast zit heb je geen ontsteking. Kan ook een zekering doorgebrand zijn, maar ljkt me dat je dat hebt gechecked. Anders toch de versterker eerst weer loskoppelen.

Alternatief is vrees ik een bezoek aan de werkplaats van een BMW specialist om de ECU te controleren......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.