BMW 5-Serie: bmw 530d tikt in de motor, houdt in en veel zwarte rook

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0

Ik heb een probleem wat al langer speelt maar nog steeds niet opgelost is.
Mijn bmw 530d loopt zeer onregelmatig, er komt zeer veel zwarte rook uit de uitlaat en de motor maakt harde tikkende geluiden. Dit is niet altijd zo maar wel vaak. De ene dag loopt ie redelijk, de andere dag weer zeer slecht. Ook ruikt de auto naar diesel van binnen. Als ik echt een tijdje lang volgas geef een paar keer achter elkaar met optrekken dan komt het wel eens voor dat de auto abrupt afslaat, de motor valt direct stil, alsof het een of andere beveiliging is. Hij start wel weer direct als dit gebeurt. Het schokken en tikken lijkt steeds erger te worden.

De verstuivers zijn allemaal vervangen, de turbo en turboslang is nieuw. Hij lekt wel ergens diesel in de motor maar waar precies is moeilijk te traceren. Ik zat zelf te denken aan de hogedruk inspuitpomp of misschien iets met de distributieketting. Met uitlezen geeft ie geen enkele foutmelding, al meerdere keren, ook rijdend laten uitlezen bij bosch car service.

Ik zou vooral wat meer willen weten over de symptomen van een versleten distributieketting.

nazjibkunst

Geplaatst door nazjibkunst (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

GJBAutos (0) PRO, 12 jaar geleden

Live data bekijken, en dan met name de raildruk tijdens stationair, vervolgens de stekker van de raildruksensor heen en weer bewegen en kijken of de raildruk gaat afwijken. Als dit zo is dan is er een reparatie setje te koop voor die kabel/stekker. Komt vaker voor dat de stekker verbinding roestig word.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.